play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na koncertu „Valentinovo uz klape” dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin ispunjena do posljednjeg mjesta

 

Dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu ove je subote bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a razlog je bio tradicionalan koncert „Valentinovo uz klape”.

 

Kao i ranijih godina, koncert posvećen ljubavi organizirali su Kulturno-umjetničko društvo Marof i njegova sekcija Klapa Marof, a uz domaćine, ove su godine brojnim posjetiteljima večer uljepšali  Klapa Burin s otoka Cresa, Ženska vokalna skupina Kušlec iz Konjščine, Ženska vokalna skupina Zipka iz Novog Marofa i Tamburaši As.

Predsjednica KUD-a Marof, Dijana Kropek, nije krila zadovoljstvo što se i ove godine tražila karta više za koncert.

Ovo nam je već 11. „Valentinovo uz klape” i raduje me što je interes Marofčana opet bio tako velik i nisu mogli doći svi koji su to željeli. Bit će prilike dogodine jer ovu ćemo lijepu tradiciju svakako nastaviti. Na taj način već smo ostvarili suradnju s brojnim klapama diljem Hrvatske i rado se odazovemo kada oni nas pozovu na gostovanjeizjavila je Kropek.

Najavila je daljnje aktivnosti KUD-a u ovoj godini, a prva od njih je nastup na manifestaciji „Antunovo v Marofu”.

– Kao i obično, organizirat ćemo smotru folklora, a u lipnju nas očekuje i smotra malih pjevačkih zborova koja će se održati u Novom Marofu. Osim toga, dobili smo poziv za nastup na „Orehijadi” u Međimurjuotkrila je Dijana Kropek.

U još jednom kvalitetnom novomarofskom kulturnom događanju uživao je i gradonačelnik Siniša Jenkač.

– KUD Novi Marof tradicionalno povodom Valentinova organizira valentinovski koncert i to je u njihovom programu koji uspješno provode svake godine. Kulturni centar je uvijek pun, ljudi se odazovu i svi zajedno uživamo u glazbi. Klape i gosti koje pozivaju naš KUD i klapa Marof svake su godine atraktivni i odlično primljeni od strane naših sugrađana, a s druge strane, to je financijska pomoć KUD-u i klapi za normalno obavljanje njihovih godišnjih aktivnostirekao je Jenkač.

 

Dodao je da koncert „Valentinovo uz klape” već godinama obogaćuje kulturnu ponudu Novog Marofa.

– Naš je KUD vrlo aktivan, njegove sekcije godišnje imaju tridesetak nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u radu ih redovno podržava Grad Novi Marof jer to i zaslužuju, sudjelujući i u svim našim događanjima na koja ih pozovemo. Drago mi je da je ovo tradicionalno druženje glazbenika i publike i ovoga puta bilo prekrasno, a onima koji nisu uspjeli ući u dvoranu savjetujem da ubuduće rezerviraju karte na vrijemeporučio je gradonačelnik Jenkač.

Koncert „Valentinovo uz klape“ organiziran je uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof i Kulturnog centra „Ivan Rabuzin” te uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa i gradske Turističke zajednice.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Javni poziv za dodjelu uskrsnica studentima s područja općine Cestica

  Obavještavaju se redovni studenti s područja Općine Cestica da će Općina Cestica vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći svim studentima povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 200 kuna. Uvjeti za isplatu jednokratne pomoći je redovan upis na fakultet u 2021./2022. akademskoj godini. Studenti koji primaju općinsku stipendiju ne trebaju se javljati na ovaj poziv, već će se za njih uskrsnica isplatiti automatizmom. Studenti koji ne primaju općinsku stipendiju trebaju dostaviti Potvrdu […]

  today30/03/2022 73

  0%