play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na kavu s pjesnikom– Na kavu z Vrazom

Varaždin, bedemi Starog grada, pogled na Vrazovu ulicu. Poezija i glazba. Stanko Vraz i Ljubica. Osmjesi zaokružili cjelokupan doživljaj. S ovogodišnjim sloganom Slovenskog dana kulture započet je poetsko – glazbeni program.

Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo! / Zajedništvo, sreća, pomirenje, neka nam se vrate!

Udruga Ritam misli po drugi puta obilježava Slovenski dan kulture. Projekt kojeg je započela 2021., u doba izolacije i otuđenosti. Te godine, stihove Franca Prešerna govorili su Varaždinci, pjesnici i ljubitelji poezije u ulici Franca Prešerna. Ove godine, drugi po redu, program ”Na kavu z Vrazom”, održan je 5.2.2022.

Izuzetno nam je drago da su se na program odazvali, mag. Tamara Plankar, ministrica savjetnica, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, pjesnici Đurđica Runtas i Miroslav Tičar koji već nekoliko godina, uobličuju Ljubicu i Vraza na poznatom festivalu ”Vrazova Ljubica” u Samoboru.

Ovom prilikom su Ljubica i Stanko donijeli tople pozdrave iz Samobora, te vrijedne knjige ”Odjeci Đulabija” i ”Zbornik o Stanku Vrazu”, poklon gradonačelnice Samobora dr.sc. Petre Škrobot, organizatora festivala ljubavne poezije ”Vrazova Ljubica”, Pučkog otvorenog učilišta Samobor”, ogranka Matice Hrvatske Samobor.

U samom programu nastupili su pjesnici, Nuša Tičar iz Velikog Mraševa, Anka Dorić iz Varaždina, Nenad Slukić iz Varaždina, Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec iz Radešića nedaleko Brezničkog Huma. Sam program je obogatila mlada varaždinska glazbenica Bruna Hercigonja.

Organizatori zahvaljuju svima na odvojenom vremenu i stihovima kojima su ovaj program uljepšali. Slušali su slovensku besedu i hrvatsku riječ jednakom pozornošću. „Hvala publici, pjesnicima koji su pozorno slušali, ljubiteljima poezije i Slovencima koji žive u Varaždinu na dolasku na kavu s pjesnikom. Kava je ispijena s okusom zajedništva koji je u ova nemila vremena itekako potreban. Do novog susreta stihujemo u tišini.” – poručili su organizatori.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Savjetovanje – odluka o porezima Grada Varaždina

  Do 4. prosinca 2021. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja nove Odluke o porezima Grada Varaždina. U novoj Odluci visina prireza poreza na dohodak ostaje na istoj razini. Visina poreza na potrošnju se smanjuje s 3% na 2%. Porez na korištenje javnih površina u suštini ostaje isti s tim da se predlažu određene novine. Također se predlaže da se poveća porez za korištenje javnih površina za vrijeme […]

  today05/11/2021 11