play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na “Jezičac literature” stižu Tičar i Abramović

U srijedu, 9. studenog udruga Ritam misli organizira još jedan program u Mjesecu hrvatske knjige. Riječ je o Jezičcu literature koji će se održati s početkom u 19:01 sati na starom mjestu, u kavani Stara vaga, Trg Matije Gupca 61, Varaždin.

 

Lao Tsu je bio kineski filozof i pisac. Smatra se utemeljiteljem filozofskog taoizma i božanstava u religijskom taoizmu i tradicionalnim kineskim religijama. Miroslav Tičar prepjevao je njegovu knjigu Tao Te Jing na slovenski jezik i opremio je vlastitim komentarima.

 

Matko Abramović predstavit će zbirku pjesama koje su nastale na ulicama. Ispisane pisaćim strojem (stihomašinom) otkrivaju nam uhvaćene trenutke.

 

Glazbom će publiku opuštati poznata kreatorica Vida Dodigović – Vida Vie.

 

Povrh svega, iz Slovenije dolazi i posebna gošća, pjesnikinja Anita Pegam.

 

Program će voditi Anka Dorić, Ljubica Ribić i Milan Novak.

 

Događaj suorganizira KUD Matiček iz Slovenije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Prigodnim programom odana počast hrvatskim braniteljima u Varaždinskim Toplicama

  U organizacija udruga branitelja s područja Grada Varaždinskih Toplica u četvrtak je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Branitelji i predstavnici Grada Varaždinskih Toplica položili su vijence i zapalili svijeće u sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Ovaj značajan dan u hrvatskoj povijesti u Varaždinskim je Toplicama obilježen svetom misom u crkvi Sveta tri kralja i kod Spomen […]

  today06/08/2021 41

  0%