play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na “Jezičac literature” stižu Tičar i Abramović

U srijedu, 9. studenog udruga Ritam misli organizira još jedan program u Mjesecu hrvatske knjige. Riječ je o Jezičcu literature koji će se održati s početkom u 19:01 sati na starom mjestu, u kavani Stara vaga, Trg Matije Gupca 61, Varaždin.

 

Lao Tsu je bio kineski filozof i pisac. Smatra se utemeljiteljem filozofskog taoizma i božanstava u religijskom taoizmu i tradicionalnim kineskim religijama. Miroslav Tičar prepjevao je njegovu knjigu Tao Te Jing na slovenski jezik i opremio je vlastitim komentarima.

 

Matko Abramović predstavit će zbirku pjesama koje su nastale na ulicama. Ispisane pisaćim strojem (stihomašinom) otkrivaju nam uhvaćene trenutke.

 

Glazbom će publiku opuštati poznata kreatorica Vida Dodigović – Vida Vie.

 

Povrh svega, iz Slovenije dolazi i posebna gošća, pjesnikinja Anita Pegam.

 

Program će voditi Anka Dorić, Ljubica Ribić i Milan Novak.

 

Događaj suorganizira KUD Matiček iz Slovenije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Plesni klub SpinBox ispunio dvoranu Kulturnog centra Ivan Rabuzin

  Produkcija plesnog studija SpinBox dupkom je napunila veliku dvoranu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin”, a produkciji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač. Plesači od 3,5 godine pa sve do 17 godina oduševljavali su publiku svojim plesnim pokretima, a plesali su u disciplinama modernih plesova. Godišnjom produkcijom plesnog studija želi se obilježiti i pokazati sve ono što se radilo kroz cijelu godinu. A radilo se, ali i ostvarilo, puno […]

  today07/04/2023 90

  0%