play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na FOI-ju održan Alumni dan: bivši studenti ostvarili impozantne karijere nakon studija i podijelili svoja bogata iskustva u ICT-u

Fakultet organizacije i informatike u utorak je, 28. svibnja u prostorijama Fakulteta u Varaždinu obilježio 15 godina od osnivanja svoje alumni udruge AMAC FOI.

Obljetnica je protekla u znaku FOI Alumni dana, središnjeg događanja koji je u Varaždin vratio brojne bivše studente, nastavnike i prijatelje Fakulteta. Bila je to idealna prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava, dok su u tematskom okruglom stolu gostovali i bivši studenti s izuzetnim karijerama u ICT-u. Okupljenima je na FOI-ju dobrodošlicu poželjela dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Karijere nakon FOI-ja

Nakon dugog niza godina, alumni FOI-ja ponovno su se okupili na svojem matičnom Fakultetu uz temu okruglog stola „Razvoj vještina za budućnost: savjeti FOI-jevaca za eru koja dolazi”. Svoje bogato iskustvo, uz sjećanje na fakultetske dane evocirali su istaknuti članovi biznis zajednice u ICT sektoru, te raspravljali o izazovima i prilikama koje donosi digitalna transformacija u profesionalnom svijetu.

Svoja karijerna iskustva s najvećom alumni zajednicom na sjeveru Hrvatske podijelila je Jelena Škalec koja radi na poziciji Data & AI Technical Sales u tvrtki IBM Croatia. Nakon što je diplomirala na smjeru Informacijsko i programsko inženjerstvo, danas radi na različitim projektima postavljanja skladišta podataka, organizacije podataka te projekata iz domene data governance-a, a također sudjeluje u implementaciji AI tehnologija u poslovne procese organizacija.

Na istoj godini studija studirala je i Klaudia Teković, danas na poziciji Business Area Director – ERP & Custom Development u tvrtki Omega Software. Od poslovne analitičarke do tim liderice, danas radi na internim unapređenjima poslovnih sustava i uvođenu SCRUM metodologije. Alumna FOI-ja Marina Mišetić svoju je karijeru ostvarila u tvrtki Asseco South Eastern Europe na poziciji Technical Account Manager gdje planira razvoj i upravlja klijentima i njihovim zahtjevima, internim projektima i projektnim metodologijama, s ciljem poboljšanja izvedbe i zadovoljenja potreba kupaca.

FOI je uz alumne, ugostio jučer i Alena Delića koji je cijelu svoju karijeru posvetio sigurnosti informacijskih sustava i danas radi u međunarodnim timovima na poziciji Chief Information Security Officer u tvrtki SpotMe. Bio je asistent u FOI-jevom Laboratoriju za otvorene sustave i sigurnost te je održao brojna predavanja na temu kibernetičke sigurnosti. Svoj svestran pogled na karijere FOI alumnija dao je i Goran Kovačević, potpredsjednik poslovnog razvoja u Infinumu, jednoj od najvećih IT tvrtki u Hrvatskoj. Sa smjera Organizacija poslovnih sustava, svoju je karijeru posvetio toj tvrtki, a bogato iskustvo i znanje nesebično dijeli na FOI-ju i kao član Gospodarskog savjeta FOI-ja. Njegove su menadžerske kvalitete prepoznali i u najvećem hrvatskom nogometnom klubu Dinamo, gdje je i član Izvršnog odbora.

U poduzetničke vode nakon FOI-ja otisnuo se doajen hrvatske IT scene Mario Mrljić, CTO & Board Member u NEOS-u. Diplomirao je informatiku na usmjerenju Informacijski sustavi, a danas je kao čelni čovjek tvrtke odgovoran za Data Warehouse, Business Intelligence i Big Data projekte.

Nakon okruglog stola, koji je moderirala predsjednica alumni udruge, izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek, uslijedilo je neformalno druženje i umrežavanje u prostoru Info Chill Zone (Rupa) gdje su alumni evocirali uspomene na studentske dane, a mnogi su uspostavili i nove kontakte te razmijenili međugeneracijska iskustva.
Ovakvo okupljanje bivših studenata važno je i za kontinuirani razvoj i unapređenje obrazovanja u području informatike, poslovanja i organizacije i cijelu alumni zajednicu na razini Sveučilišta u Zagrebu. Alumni zajednica FOI-ja ostaje ključni partner u izgradnji mostova između akademske i gospodarske zajednice te podrška budućim generacijama studenata u postizanju njihovih karijernih ciljeva – zaključak je alumnija FOI-ja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Otvorena moderna Jedinica za liječenje moždanog udara u OB Varaždin

  Na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Varaždin otvorena je moderna Jedinica za liječenje moždanog udara, a svečanosti su uz sadašnje i bivše djelatnike odjela nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik Siniša Jenkač, ujedno i gradonačelnik Grada Novog Marofa, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnatelj Opće bolnice […]

  today02/02/2023 226

  0%