play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mladi rukometaši uključili se u međunarodnu kampanju #WhiteCard

Mlađi uzrasti Muškog rukometnog kluba Vidovec pod vodstvom trenera Siniše Kličeka te Rukometnog kluba Varaždin sudjelovali su u međunarodnoj kampanji #WhiteCard u društvu članova muške rukometne reprezentacije čime se Varaždinska županija uključila u obilježavanje 9. Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir te je na taj način postala dio međunarodne zajednice koja je posvećena izgradnji boljeg društva.

Kampanju su podržale zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i Ivana Putarek, viša stručna suradnica za sport. „Ove godine posebno je važno obilježiti ovaj dan jer je mir upravo ono što cijeli svijet iščekuje. Naša rukometna reprezentacija poznata je cijelome svijetu te nam je izuzetno drago da danas zajedno s nama šalju poruku da nam je potrebno zajedništvo, mir i tolerancija” – poručila je Zagorec.

Međunarodni dan sporta za razvoj i mir godišnja je proslava snage sporta za pokretanje društvenih promjena, poticanja mira i razumijevanja. Cilj ovog projekta je promicanje tolerancije i mira u društvu, a međunarodna kampanja #WhiteCard je jedan od načina kojim se potvrđuje “misija sporta da spaja, a ne razdvaja ljude”. Od davnih vremena sport je bio svojevrsni poziv na zajedništvo. Olimpijske igre u staroj Grčkoj dovodile su do privremenog prekida svih neprijateljstava, odnosno ratova. Današnja djeca diljem svijeta zaslužuju da riječ “rat” poznaju samo u kontekstu udžbenika iz povijesti. Stoga pozivam da podignemo bijele kartone i pozovemo na mir kako bi sva djeca imala sretno djetinjstvo kakvo i zaslužuju” – dodala je Zagorec.

Članovi Muškog rukometnog kluba Vidovec su učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Tužno te učenici srednjih škola.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Jedna osoba zaražena i jedna preminula od COVID-a 19

  U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 150 osoba, a od kojih je jedna pozitivna na koronavirus. Jedna osoba se oporavila. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi jedna osoba, dok je jedna osoba preminula. U srijedu, 28. srpnja od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu cijepi se prvom dozom Pfizera, te mogu doći svi koji se žele cijepiti po prvi puta bez najave […]

  today26/07/2021 51

  0%