play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mladež HDZ-a Varaždinske županije pruža podrška županu Stričaku

U Općini Gornji Kneginec, Mladež HDZ-a Varaždinske županije održala je 9. sjednicu Županijskog odbora, kojom je predsjedao predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, županijski vijećnik Tin Jurak.

Članove je uvodno pozdravio domaćin, predsjednik Mladeži HDZ-a Općine Gornji Kneginec, Marko Vitez, a prisutnima su se obratili i zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a i predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije Domagoj Ćorić, te član Nadzornog odbora HDZ-a Varaždinske županije Ivan Salopek.

Na sjednici se raspravljalo o izvješćima o radu predsjednika gradskih i općinskih organizacija Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, te o aktualnoj političkoj situaciji, kako u Varaždinskoj županiji tako i u Republici Hrvatskoj. Ujedno je tajnik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije, Josip Cestar, izvijestio prisutne o radu Savjeta mladih Varaždinske županije i o planiranim aktivnostima.

Sjednice Županijskog odbora odlična su prilika za rezime o dosadašnjem radu Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, kao i planiranje o budućim aktivnosti. Predsjednik Jurak tim je povodom istaknuo kako je Mladež HDZ-a Varaždinske županije najsnažniji i najbrojniji politički pomladak u Varaždinskoj županiji, koji aktivno doprinosi realizaciji rješenja onih problema s kojima se suočavaju mlade generacije. „Taj doprinos je prepoznala i Varaždinska županija na čelu sa županom Anđelkom Stričakom, što je vidljivo iz svih projekata za mlade koji se provode u cilju stvaranja sustava jednakih šansi” – rekao je predsjednik Jurak.

Ujedno je istaknuo i neke od najvećih, ali ne i jedinih, projekata za mlade koje je Varaždinska županija realizirala. Među njima je ulaganje čak 880 tisuća eura u Osnovnu školu u Ludbregu, namijenjenih za obnovu škole i informatičke učionice. Jedan od većih županijskih projekata je i ulaganje u proizvodnju solarne energije za 12 škola Varaždinske županije. Ujedno je predstavljeno i drugo izdanje brošure „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“, a za za sve osnovne i srednje škole Varaždinske županije osigurani su STEM edukacijski kompleti (dronovi, licence za simulator, video naočale za upravljanje i ostala oprema). „To su sve konkretne mjere, uz naravno, provođenja produženog boravka, (su)financiranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, sufinanciranja prijevoza studenata, kreditiranja studenata, stipendiranja učenika i studenata te ulaganja u Centre izvrsnosti Varaždinske županije, platforme za usavršavanje talenata te stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija kojima će mladi doprinositi mjestima u kojima žive, kao i Varaždinskoj županiji. I u budućnosti ćemo biti snažna potpora Varaždinskoj županiji, na čelu sa županom Anđelkom Stričakom, u realizaciji svih projekata za mlade generacije Varaždinske županije” – rekao je Jurak.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Gerontodomaćici uručen bicikl za obilazak korisnika

  U sklopu EU projekta Zaželi – Aktivne u zajednici u kojem je Općina Maruševec jedan od partnera nositelju projekta GDCK Ivanec, u sklopu kojeg je zaposleno 7 gerontodomaćica koje trenutno brinu o ukupno 60 starih i nemoćnih osoba, jednoj od dvije gerontodomaćice koje brinu za 18 starijih osoba na području Općine Maruševec uručen je bicikl. Na zamolbu GDCK Ivanec i gerontodomaćice, Vesne Švetak, na potrebu za biciklom Općina Maruševec promptno […]

  today02/04/2021 143

  0%