play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mjesec hrvatskoga jezika od 21. veljače do 17. ožujka

Pred nama je Mjesec hrvatskoga jezika, prestižna obrazovna i kulturna manifestacija koja se na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava od 2014. godine. Riječ je o manifestaciji koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače, i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine, 17. ožujka. U Mjesecu hrvatskoga jezika, koji se već niz godina obilježava u Hrvatskoj, ali i svugdje gdje se govori hrvatskim jezikom, posebna se pozornost usmjeruje na jedno od najvažnijih obilježja hrvatskoga nacionalnog identiteta – hrvatski jezik, koji je unatoč brojnim okolnostima koje mu nisu bile sklone zadržao svoju samobitnost i samosvojnost te se othrvao svim pritiscima, obezvređivanjima i zabranama tijekom svoje tisućljetne povijesti.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje će i ove godine upriličiti brojne javne događaje, predavanja i predstavljanja izdanja u protekloj godini. Iz Instituta pozivaju sve govornike hrvatskoga jezika da obilježe Mjesec hrvatskoga jezika te Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače, koji je na prijedlog Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje proglasio Hrvatski sabor u spomen na prvu tiskanu hrvatsku knjigu: Misal po zakonu rimskoga dvora iz 1483. godine.

Izvor: Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Maruševcu održana tribina na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva

    Općina Maruševec i Invalidsko ILCO društvo Varaždin organizirali su prošlog vikenda uoči Međunarodnog dana starijih osoba u prostorijama Općine tribinu na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Tribina je organizirana kako bi se objasnilo i osvijestilo građane da je rak debelog crijeva danas jedna od najčešćih zloćudnih bolesti muškaraca i žena. –Kao zajednica koja želi sačuvati zdravlje i živote svojih stanovnika te ih informirati i educirati o prevenciji bolesti […]

  today07/10/2023 16

  0%