play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Maturanti 4. d razreda Medicinske škole Varaždin ponosni vlasnici „najodore“

Stjuardese i piloti, pčele, trbušne plesačice, mornari, zatvorenici i policajci, astronauti, gusari, Ivanini ratnici i brojni drugi zanimljivi likovi zavladali su varaždinskim ulicama i trgovima prenijevši dobro raspoloženje na sve prolaznike. Naime, tradicionalnim mimohodom maturanata srednjih škola s područja Varaždinske županije započela je ovogodišnja „Maturantika“. Ni ove godine nije bilo lako izabrati najljepšu odoru, što je bio zadatak žirija kojeg su činili pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Renata Skoko, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i policijska službenica PU varaždinske Tatjana Novak. Završetak njihova školovanja, kao i veseo i dostojanstven oproštaj maturanata od srednjoškolskih klupa pozdravio je i župan Anđelko Stričak.

 

Kremenko – „Još malo, pa nestalo“ proglašena je najodorom Maturantike, a njeni ponosni vlasnici su učenici 4. d razreda Medicinske škole Varaždin. Za njih je nagradu osigurala Varaždinska županija, a riječ je o izletu u adrenalinski park Vručina.

 

Za 1.775 učenika završnih razreda srednjih škola Maturantika se nastavlja u četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih gdje će se održati sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante.

 

U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta.

 

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska. Partneri su Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Smanjena cijena ulaznice posjetiteljima Ledene čarolije

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak je inicirao da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica. U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura. Ako će postojati potreba, Grad […]

  today05/12/2023 34

  0%