play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Marković: organizaciju rada u školama prilagodit ćemo u najboljim interesu učenika

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je održao sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja Grada Varaždina vezano uz organizaciju rada u novoj školskoj godini. Ravnatelji su iznijeli problematiku oko dvosmjenske nastave i poteškoća oko usklađenja potreba djece i propisanim Uputama HZJZ-a.

Nastojanje svih ravnatelja kao i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina je što bolja organizacija rada s ciljem da se osigura svim učenicima najkvalitetnije izvođenje nastave i vrlo važan segment praktičnog rada u kabinetima te da se izbjegne zadržavanje učenika u istoj prostoriji od početka do kraja školskog dana. II., IV. I VI. osnovna škola zasad su radi velikog broja učenika u mogućnosti to učiniti samo uz održavanje nastave u dvije smjene. Ravnatelji su naveli kako najveći problem u organizaciji stvara propisana obavezna dezinfekcija prostorija i provjetravanje učionica za provođenje čega je potrebno određeno vrijeme. Kako bi se svim učenicima koji će pohađati nastavu u dvije smjene omogućilo da nakon nastave mogu polaziti izvannastavne aktivnosti, podnijet će se zahtjev za skraćivanje trajanje školskog sata u školama s dvosmjenskom nastavom na 40 minuta. Također, podnijet će zahtjev da se učenicima od 5. do 8. razreda omogući sudjelovanje u nastavi bez nošenja zaštitnih maski u učionicama za vrijeme trajanja školskog sata. Stožer civilne zaštite Grada Varaždina razmotrit će zahtjeve i obavijestiti javnost o donesenim odlukama u što kraćem roku. Ravnatelji škola i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina zaključili su da će učiniti sve kako bi djeca bila zaštićena i kako bi im se istovremeno omogućio što normalniji i kvalitetniji rad i fizičko pohađanje nastave. „Ključno je da naša djeca idu u školu, da se nastava održava u školama, a ne online, jer to je izrazito važno za njihovo mentalno i fizičko zdravlje kao i za usvajanje gradiva. Ako je u tu svrhu potrebno prilagoditi se i raditi u smjenama, onda moramo to učiniti. No, kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju i organizaciju ćemo prilagođavati u skladu s time i uvijek u korist naših učenika. Za dva tjedna održat ćemo novi koordinacijski sastanak te sukladno epidemiološkoj situaciji razmotriti načine održavanja nastave.“ – rekao je načelnik Stožera Miroslav Marković.

oznorCOBR
oznorCO
oznorCO

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Županijskoj palači održano predavanje o demencijama

  U organizaciji Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, a povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Županijskoj palači održano je predavanje o demencijama kod osoba starije dobi. Prisutne je na početku pozdravila pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić koja je naglasila kako je cilj ovog druženja informiranje javnosti o demenciji i problemima s kojima se susreću osobe čije je mentalno zdravlje narušeno u tom pogledu, kao […]

  today14/10/2022 18

  0%