play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Krunoslav Lukačić izabran za predsjednika HNS-a Varaždinske županije

U kongresnoj dvorani Gradske sportske dvorane u Varaždinu jučer je održana je Izborna sjednica Skupštine Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Varaždinske županije, na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke. Od kraja 2020. godine, vršitelj dužnosti predsjednika stranke je bio Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave.

Za novog predsjednika izabran je Krunoslav Lukačić, kandidat HNS-a za župana na prošlim lokalnim izborima i posebni savjetnik ministrice poljoprivrede. U tri mandata obnašao je dužnost zamjenika načelnika Općine Sračinec, a bio je i direktor Razvojne agencije Varaždinske županije – AZRA-e.

– Sudeći već po kandidatkinjama i kandidatima na listama za općinska i gradska vijeća, kao i županijsku Skupštinu te kandidatkinjama i kandidatima za načelnike i gradonačelnike, župana, kao i njihove zamjenice i zamjenike, već u razdoblju prije lokalnih izbora HNS je pokrenuo postupak pomlađivanja, odnosno transformiranja u stranku u kojoj se daje prostora mlađim i stručnim ljudima, ali nikako ne zaboravljajući one iskusne sa puno političkih utakmica u nogama, među kojima su Mirko Korotaj, Božidar Novoselec i Marijan Škvarić. Dokaz da se zaista ide u tom smjeru su kandidati za potpredsjednike, a riječ je o istaknutim i dokazano uspješnim mladim HNS-ovcima, Petri Horvat, magistri ekonomije i Darku Majhenu, magistru politologije. Jednako tako treba istaknuti i Igora Klopotana, predsjednika podružnice HNS–a Varaždin, doktora znanosti i dekana MEV-a, Nikolu Žganeca, ravnatelja Srednje škole Novi Marof i načelnika Općine Beretinec Nikolu Sedlara, prvostupnika radiološke tehnologije i najizglednijeg novog tajnika, Ivana Bednjanića Bunića, magistra ekonomije, savjetnika ministrice regionalnog razvoja i v.d. glasnogovornika, kao i mnoge druge koji su dio procesa transformacije.

Pri obraćanju delegatima, kao novoizabrani predsjednik, Lukačić je istaknuo kako je uvijek osobno isticao, kao i ostali kolege HNS-ovci, da čovjek mora biti na prvome mjestu te da se moraju pronaći  rješenja problema na način da svi imaju iste prilike i mogućnosti, a bit politike je staviti čovjeka u fokus.

– Želim istaknuti 2 bitne grane gospodarstva za koje ću se posebice zalagati, a to su poljoprivreda i turizam, a sve u svrhu očuvanja našeg sela kao i razvoja dodatnog prihoda kroz ruralni turizam. Da sve bude korak bliže, odnosno dostupnije, zalagat ću se za uvođenje kvalitetnijeg javnog prijevoza taktnog voznog reda. Sve prethodno nabrojano činit će fokus djelovanja boljeg i jačeg HNS-a koji ćemo zajednički graditi s čovjekom na prvom mjestu.

Za potpredsjednike izabrani su Petra Horvat, magistra ekonomije iz Ludbrega, i Darko Majhen, magistar politologije iz Cestice, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i predsjednik VZO Cestica, a obnaša i dužnost predsjednika općinskog vijeća. Za novog tajnika predložen je Nikola Sedlar, predsjednik podružnice HNS-a Ivanec.

Izbornoj skupštini nazočio je i predsjednik stranke Stjepan Čuraj koji je uputio čestitke novoizabranom predsjedniku Krunoslavu Lukačiću.

– HNS ovdje pokazao i dokazao se kroz nebrojeno izbornih ciklusa da ima što pokazati, da je donio rezultate i u konačnici, da će to nastaviti i dalje raditi na svim nivoima vlasti u kojima je prisutan, od općina, gradova, pa tako i kroz Županijsku skupštinu. U politici, na razini cijele Hrvatske treba jedna stranka koja će se upravo ovako ponašati prema svojim građanima i prije svega s rezultatima ići pred građane – rekao je Čuraj.

Sjednici su nazočili saborski zastupnik HNS-a, Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a, Mirko Korotaj, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Jasmin Krizmanić, te predsjednici susjednih županijskih organizacija, međimurske i krapinsko zagorske, Nenad Hranilović i Robert Šplajt, te bjelovarsko-bilogorskog HNS-a i koprivničko-križevačkog, kojeg su zastupali Neven Alić i Goran Pakasin,  kao i predsjednica Ženske inicijative HNS-a, Karolina Juzbašić te glavni tajnik Zlatan Mošmondor.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Novi Marof donio prvi proračun u eurima „težak” preko 11 milijuna eura

  Gradsko vijeće Grada Novog Marofa na svojoj je posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donio proračun za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu. Riječ je o prvom proračunu u eurima vrijednom preko 11 milijuna eura, a da je on razvojan potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako to dokazuje broj planiranih projekata. Da je Grad Novi Marof itekako uspješan u povlačenju sredstava iz vanjskih izvora financiranja i europskih fondova […]

  today24/12/2022 11

  0%