play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Krenuli radovi na uređenju dviju glavnih prometnica u Općini Trnovec Bartolovečki

U Općini Trnovec Bartolovečki započeli su radovi na uređenju dviju prometnica vrijedni skoro 1,5 milijuna kuna. Riječ je o radovima na uređenju ulica kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u naselju Trnovec u ukupnoj duljini od 650 metara.

Radovi su započeli prije dva tjedna, skinut je sloj asfalta, a trenutno je u tijeku priprema za navoz novog šljunka. Kako je naglasila načelnica Verica Vitković, paralelno s ovim radovima, Varkom će izvesti priključak vode i kanalizacije za svako kućanstvo koje ga dosad nije imalo. „Svako domaćinstvo dobit će priključak, a s Varkomom smo dogovorili da te radove izvede prije samog asfaltiranja kako ne bismo odmah morali rezati prometnicu” – pojasnila je načelnica.

Sa svake strane prometnice nalazit će se i pješačka staza, a s obzirom da je riječ o prometnoj ulici koja vodi do osnovne škole i kojom prolazi najviše mladih imat će i pješački prijelaz.

Uređenje ovih dviju prometnica u potpunosti financira Općina Trnovec Bartolovečki iz svog proračuna, a radovi bi trebali biti gotovi do početka lipnja ili, prema najavama izvođača, čak i ranije. „Što se tiče cestovne infrastrukture, ove godine imamo puno planova i posla, a svi projekti su u jednoj od faza realizacije. Trenutno pripremamo i javnu nabavu za jednu potpuno novu prometnicu koja će voditi od poteza Dravske prema Zelenom putu. U tijeku je i izrada idejnog projekta za sanaciju Ulice Ivana Cankara, dok se za Ulicu Ivana Mažuranića izrađuje geodetska podloga. Nakon što se to izradi i vidimo možemo li dobiti potrebnu širinu za tu prometnicu, krenut ćemo u daljnji postupak.” – pojasnila je načelnica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%