play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Klara Koščak drugu godinu zaredom najbolja sportašica Varaždina

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je 59. izbor sportaša godine. Za 2021. godinu najbolja je sportašica Klara Koščak iz Atletskog kluba „Sloboda“, drugu godinu zaredom.

Klara Koščak je na Prvenstvu Hrvatske u višeboju za seniorke osvojila naslov državne prvakinje u sedmoboju. Na Prvenstvo Hrvatske za seniorke članica je pobjedničke štafete 4×100 m, druga u skoku u dalj te treća u štafeti 4×400 m. Na Prvenstvu Balkana u dvorani za seniorke bila je peta na 60 m prepone i u štafeti 4×400 m. Na Europskom dvoranskom prvenstvu za seniorke ostvarila je 34. mjesto na 60 m prepone. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu bila je peta u sedmoboju. Na Prvenstvo Balkana u dvorani bila je najbrža na 60 m prepone i treća u skoku u dalj. Na Prvenstvu Balkana bila je najbrža na 100 m prepone i sa štafetom 4×100 m. U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupila je na Europskom ekipnom prvenstvu gdje je bila sedma sa štafetom 4×100 m i deveta u skoku u dalj. Vlasnica je državnih rekorda u sedmoboju za seniorke te na 60 m prepone, 300 m, 100 m prepone, 4×100 m i u skoku u dalj. Hrvatski atletski savez proglasio je Klaru Koščak najboljom juniorkom RH za 2020. i 2021.godinu.

 

– Zaista mi puno znači drugu godinu zaredom biti najbolja sportašica grada Varaždina. 2021. godina za mene je bila najuspješnija dosad. Vesela sam što je ova nagrada sve to upotpunila – izjavila je Klara.

 

Najbolja varaždinska sportašica najvažnijim ocjenjuje nastup na seniorskom dvoranskom prvenstvu u Poljskoj i 5. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

 

– A tu su i državni rekordi, dosta sam ih srušila, među njima i seniorski u sedmoboju. Godinu bi ocijenila četvorkom jer još ima mjesta za napredak i sljedeće sezone bi mogle biti bolje – rekla je Klara, kojoj je najvažnija i najdraža disciplina sedmoboj.

S Klarom radi njezin otac i trener Patrik Koščak.

 

– Odlična smo ekipa u klubu, to zajedništvo je na prvom mjestu. Lijepo je trenirati i rezultati se vide na natjecanjima. Jedni druge motiviramo. Mislim da takvih rezultata, koje naš klub postiže, a koliko treneri pričaju, dosad u AK „Sloboda“ i u varaždinskoj atletici nije bilo. Zahvaljujući našim trenerima, koji su odlični, kao i atmosferi na treninzima, to je ono što daje ovaj rezultat – dodala je mlada varaždinska atletičarka.

 

Kao najvažnije natjecanje, Klaru u 2022. godini očekuje Svjetsko juniorsko prvenstvo, a tu su i prvenstva Balkana te državna prvenstva.

 

– Na SP-u očekujem dobar plasman u sedmoboju. Ne znam gdje bi se trenutno svrstala, ali trenirat ću i nadam se dobrom plasmanu – kazala je Klara.

 

– Puno je još natjecanja preda mnom u mlađim kategorijama, ali ako se nastavim baviti atletikom do seniorske kategorije, kao i svakom atletičaru i sportašu glavni cilj su Olimpijske igre. To mi je san. Ali do tada ima još dosta vremena i puno treninga – zaključila je najbolja varaždinska sportašica.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Vinica

  U prisustvu mnogobrojnih gostiju i uzvanika, općinskih vijećnika, predstavnika udruga, gradonačelnika i načelnika te predstavnika javne vlasti, gospodarstva kao i dobitnika općinskih javnih priznanja, u četvrtak, 21. travnja, povodom dana Općine Vinica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica. Sjednica je započela himnom Republike Hrvatske u izvođenju zbora Osnovne škola Vinica nakon čega je voditeljica pozdravila prisutne goste i uzvanike te pozvala na odavanje počasti minutom šutnje preminulim stanovnicima […]

  today22/04/2022 6