play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin poziva mlade da prijave svoje projekte u vrijednosti do 20 000 kuna

Imaš između 15 i 30 godina i mnoštvo sjajnih ideja za mlade ili barem jednu? Više tisuća kuna za tebe predstavlja velik trošak i to te sprječava u realizaciji tvoga idejnog projekta? U tom slučaju čitaj dalje i saznaj kako svoju ideju možeš pretočiti u djelo! S ciljem većeg uključivanja mladih u procese odlučivanja, Grad Varaždin uveo je participativni proračun za mlade. Što to točno znači? Mladi će sami moći predlagati projekte za svoje vršnjake. Oni se mogu sastojati od edukacija, predavanja, seminara, tribina, informiranja, savjetovanja, radionica i sličnih aktivnosti. Prijedlozi mogu uključivati nešto novo što do sada za mlade u Varaždinu nije postojalo ili mogu uključivati aktivnosti koje se inače naplaćuju, a ovim bi putem bile dostupne svim mladima zainteresiranima za sudjelovanje, no besplatno!

Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2022. otvoren je do ponedjeljka 25. travnja 2022. godine do 23.59 sati, stoga Grad Varaždin poziva sve mlade da iskoriste ovu mogućnost i prijave svoje prijedloge! Kako bi participacija mladih bila još veća, ne samo da će mladi imati priliku prijaviti svoje ideje, već će i svi oni u dobi od 15 do 30 godina s prebivalištem u Varaždinu biti ti koji će svojim glasanjem moći birati za koje će od svih pristiglih prijedloga na kraju Grad osigurati sredstva.

U okviru ovog Javnog poziva raspodjeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje projekta nije određen, dok najveći iznos traženih sredstava iznosi 20.000,00 kn po projektu. Predlagatelj može od Grada Varaždina zatražiti do 100% iznosa za financiranje projekta.

Prijedlog projektne aktivnosti/projekta koji će se financirati u sklopu Participativnog proračuna za mlade mogu podnijeti:

– mladi od 15 do 30 godina s prebivalištem/boravištem na području Grada Varaždina

– odgojno-obrazovne ustanove sa sjedištem na području Grada Varaždina

– organizacije civilnog društva koje provode aktivnosti s mladima i za mlade te ispunjavaju preduvjete za financiranje iz javnih izvora, sa sjedištem na području Grada Varaždina.

Sva pitanja vezana uz prijavu mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na email adresu mladi.proracun@varazdin.hr najkasnije do 21. travnja 2022. godine.

Javni poziv i obrazac za prijavu objavljeni su na web stranici Grada Varaždina:

https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-prijavu-prijedloga-participativni-proracun-mlade-2022-godinu-9496/

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Odbor za poljoprivredu pozvao na uvođenje potpore po pčelinjoj zajednici

  Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora održao je u četvrtak, 16.ožujka svoju 92.(tematsku) sjednicu u Novom Marofu na kojoj je provedena rasprava o stanju u sektoru pčelarstva u Republici Hrvatskoj. Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir zahvalila je zastupniku i gradonačelniku Novog Marofa, Siniši Jenkaču na potpori u organizaciji ove sjednice te je podsjetila kako Odbor za poljoprivredu kontinuirano raspravlja o stanju u sektoru pčelarstva i da su pozitivni pomaci u […]

  today17/03/2023 6

  0%