play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Katica Jakopec osvojila zlatnu medalju u Zagrebu

U subotu, 25. veljače 2023. u Zagrebu je u organizaciji Kluba nordijskog hodanja Zagreb u sklopu Prvenstva Hrvatske održano prvo kolo natjecanja u nordijskom hodanju. Na utrci su unatoč kišnog vremena sudjelovala 43 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Regularnost natjecanja su pratile certificirane sutkinje i suci nordijskog hodanja, a odvijalo se u 7 kategorija na 5 i 10 kilometara za žene i muškarce. Natjecatelji su svojim rezultatima već na početku sezona pokazali izvrsnu formu što je garancija za dobar uspjeh na Europskom kupu.

Iskrene čestitke šaljemo svim natjecateljima, a posebno dobitnicima medalja među kojima je Katica Jakopec u KATEGORIJI 70+ za žene, jedina predstavnica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, koja je osvojila zlatnu medalju. Utrku je završila za 45 minuta i 12 sekundi. Zbog te činjenice njezina zlatna medalja sjaji još jače jer ona je osoba koja se nikad nije bavila sportom, a svoju treću životnu doba posvetila je obitelji i sebi kroz rad u nekoliko humanitarnih i drugih udruga. Udruga Drava je posebno ponosna na njezin uspjeh, zahvalna za rad, trud, pozitivnu energiju koju širi kroz treninge nordijskog hodanja, sudjelovanjem na festivalima i natjecanjima nordijskog hodanja i ostalim aktivnostima naše udruge. Ona je jedan od brojnih primjera kako si organizirati život u zlatnoj dobi, ali jedina koja je imala hrabrosti i motivacije izaći na stazu za utrke i predstaviti se široj javnosti te se nadamo da će njezin primjer potaknuti brojne osobe starije životne, ali i mlađe da se rekreativno bave kretanjem u prirodi s naglaskom na nordijsko hodanje kao najefikasniji oblik kretanja u svrhu prevencije zdravlja i kvalitetnijeg života.

Još jednom čestitamo natjecateljicama i natjecateljima, organizatorima, sutkinjama i sucima prve utrke u nordijskom hodanju na rezultatima i uspješnoj organizaciji te najavljujemo drugu utrku PRVENSTVA HRVATSKE NORDIJSKOG HODANJA koja će se pod nazivom ”TRAKOŠĆAN 2023” održati u Trakošćanu, 06.05.2023. u organizaciji Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava, Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Općine Bednja i Varaždinske županije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Traju radovi na sanaciji klizišta u Gaveznici i Muričevcu

  Početak godine, unatoč zimskom vremenu, u Gradu Lepoglavi u znaku je građevinskih radova. Na dvije lokacije – na području naselja Muričevec i području Gaveznice, traju radovi na sanaciji dvaju klizišta. „- I u novoj smo godini, s njenim početkom, nastavili smo s radovima na uređenju komunalne i društvene infrastrukture. Najveći građevinski zahvati trenutno se izvode u okviru sanacije klizišta nastalih uslijed potresa i kasnijih vremenskih utjecaja. Saniramo ih kako bismo zaustavili njihovo […]

  today09/02/2023 3

  0%