play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jačanje suradnje između Montalea i Varaždina

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković posjetio je Montale, grad nedaleko Firence u talijanskoj regiji Toskana s kojim Varaždin njeguje partnerske odnose još od 1987. godine. U gradskoj vijećnici Montalea primio ga je gradonačelnik Ferdinando Betti koji je prije sedam godina boravio u Varaždinu kada je Italija bila zemlja partner na Varaždinskim baroknim večerima.
Uz razmjenu poklona i informaciju o aktualnim zbivanjima u gradovima partnerima, razgovaralo se o novim modelima suradnje u jačanju odnosa prijateljskih gradova koji imaju mnoge sličnosti. Primjerice, to su gradovi bogate povijesti koji naročito brinu o svom kulturno-povijesnom nasljeđu, a nekad su imali i vrlo razvijenu tekstilnu industriju. Suradnja Varaždina i Montalea započela je zahvaljujući varaždinskim atletičarima, ali se uz sport, kao polja buduće suradnje spominju kultura, obrazovanje i gospodarstvo.


Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pozvao je gradonačelnika Montalea da u cilju jačanja suradnje ponovo posjeti Varaždin i to po mogućnosti u vrijeme održavanja Varaždinskih baroknih večeri.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  DVD-u Završje predani ključevi kombi vozila

  U srijedu su ispred društvenog doma u Završju Podbelskom Dobrovoljno vatrogasnom društvu Završje svečano predani ključevi rabljenog kombi vozila. Radi se o povišenom i produženom vozilu marke Peugeot, a da će vozilo dobro doći DVD-u istaknuo je predsjednik DVD-a Završje, Robert Blašković. - Vatrogasna zajednica Grada Novog Marofa će našem DVD-u ustupiti jedno rabljeno mlađe vozilo na korištenje. Vozilo je u cijelosti plaćeno sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Novog Marofa koje […]

  today13/12/2023 29

  0%