play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jačanje suradnje između Montalea i Varaždina

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković posjetio je Montale, grad nedaleko Firence u talijanskoj regiji Toskana s kojim Varaždin njeguje partnerske odnose još od 1987. godine. U gradskoj vijećnici Montalea primio ga je gradonačelnik Ferdinando Betti koji je prije sedam godina boravio u Varaždinu kada je Italija bila zemlja partner na Varaždinskim baroknim večerima.
Uz razmjenu poklona i informaciju o aktualnim zbivanjima u gradovima partnerima, razgovaralo se o novim modelima suradnje u jačanju odnosa prijateljskih gradova koji imaju mnoge sličnosti. Primjerice, to su gradovi bogate povijesti koji naročito brinu o svom kulturno-povijesnom nasljeđu, a nekad su imali i vrlo razvijenu tekstilnu industriju. Suradnja Varaždina i Montalea započela je zahvaljujući varaždinskim atletičarima, ali se uz sport, kao polja buduće suradnje spominju kultura, obrazovanje i gospodarstvo.


Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pozvao je gradonačelnika Montalea da u cilju jačanja suradnje ponovo posjeti Varaždin i to po mogućnosti u vrijeme održavanja Varaždinskih baroknih večeri.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Svečanom sjednicom Općina Perrijanec proslavila Dan Općine i blagdan sv. Petra i Pavla

  U povodu dana Općine Petrijanec i blagdana sv. Petra i Pavla u dvorani Osnovne škole Petrijanec održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Prigodnim govorom prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić. Istaknuo kako je u proteklom razdoblju održana 31 sjednica na kojima su donijete važne odluke za razvoj Općine Petrijanec. Zahvalivši se biračima na ukazanom povjerenju za naredne četiri godine na posljednjim lokalnim izborima, načelnik Željko Posavec rekao je […]

  today29/06/2021 136