play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izložba “Djeca – čuvari baštine” postavljena u varaždinskoj gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“, u ulaznom je hodniku postavila izložbu dječjih radova „Djeca – čuvari baštine“. Izložbu je razgledao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u pratnji ravnatelja knjižnice Marija Šoštarića. Grad Varaždin je u suradnji s osnovnim školama čiji je osnivač i Društvom turističkih vodiča i pratitelja Varaždin, proveo pilot projekt „Djeca-čuvari baštine“.

Cilj pilot projekta bio je učenike trećih razreda osnovnih škola, upoznati s nastankom grada, izmjenama kroz povijesna razdoblja, istaknuti njegovu važnost u hrvatskoj i svjetskoj kulturnoj baštini. Ovim pilot projektom htjeli su se stvoriti uvjeti da učenici putem različitih modaliteta, vlastita teorijskih znanja o svom gradu implementiraju u cjeloviti sustav primjenjivih spoznaja kroz afirmaciju interdisciplinarnog pristupa, poticanja svijesti o vrijednosti kulturne baštine i važnosti njezinog očuvanja.

Nakon turističkih obilaska učenika po Grada Varaždinu i upoznavanju s njegovom poviješću, 29. svibnja 2024. godine u prostoru II. osnovne školi Varaždin održan je kviz znanja, gdje su sudjelovale ekipe od četiri člana učenika iz svake pojedine škole.

Temeljem prikupljenih znanja iz turističkih obilaska po Gradu Varaždinu, svaka je škola izradila jedan zajednički plakat svih učenika trećih razreda te škole. Gradonačelnik je pozvao sve građane da razgledaju izložbu i tako potaknu najmlađe uzraste sugrađana da upoznaju i cijene povijest i tradiciju svog grada Varaždina.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Tri varaždinske glazbenice u projektu “Ljepota sakralne glazbe”

  U župnoj crkvi svetog Nikole u Varaždinu u ponedjeljak, 31. listopada, održan je koncert sakralne glazbe na kojem su nastupile sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Sofija Cingula, uz orguljašku pratnju Sanje Spahije.   Varaždinska publika je velikim pljeskom nagradila tri varaždinske glazbenice i njihovu izvedbu Pergolesijeva djela "Stabat mater".   - Projekt "Ljepota sakralne glazbe" osmislila sam i prijavila na javni poziv Grada Varaždina koji ga je prepoznao i podržao, […]

  today02/11/2022 111

  0%