play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izdana brošura “Lepoglavske barokne staze”

Gradonačelnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave, i
voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Ljubica Dubovečak posjetili su svećenike u sve tri župe na području Grada Lepoglave ti im uručili brošuru “Lepoglavske barokne staze”.
Riječ je o promotivnoj brošuri koju je ove godine izdala Turistička zajednica Grada Lepoglave s ciljem promocije lepoglavskog sakralnog blaga.


“U brošuri su predstavljene crkve i kapele koje se nalaze na području Grada Lepoglave. Uz kratke tekstualne opise svih predstavljenih crkava i kapela, brošura je ispunjena fotografijama istih, s naglaskom na njihove unutrašnjosti koje su općenito manje vidljive, a čuvaju, između ostalog, stvaralaštvo baroknog freskoslikara Ivan Krstitelj Ranger koje ih povezuje”, pojasnila je Ljubica Dubovečak, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave.

Uz brošuru, koja je izdana na hrvatskom jeziku, izdana je i prigodna dopisnica koja je također, ovom prigodom, podijeljena župama s gradskog područja.

“Sakralni objekti na gradskom području, uz vjersku, imaju veliku povijesno-kulturnu vrijednost i dio su naše bogate baštine kojom se ponosimo. Izdavanjem ove brošure želimo to sakralno blago približiti javnosti. Vjerujem da će brošura onima koji su često u našim crkva i kapelama otkriti nešto novo i pružiti im informacije koje nisu znali, a one koji još nisu bili u njima potaknuti da dođu u naš Grad i posjete ih”, istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je svećenicima i župljanima lepoglavske, kameničke i višnjičke župe uputio čestitke za nadolazeće blagdane.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nabavljene radne bilježnice i školski pribor za osnovnoškolce iz Maruševca

  U Osnovnu školu Gustav Krklec Maruševec i u područne škole u Druškovcu i Gredi 4. rujna krenut će oko 430 učenica i učenika, čijim će roditeljima i ove godine Općina Maruševec pomoći da lakše prebrode početak nove školske godine svojih đaka. Uz sufinanciranje autobusnog prijevoza, programa produženog boravka i škole plivanja, Općina Maruševec je i ove školske godine u suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec Maruševec nabavila radne bilježnice s […]

  today28/08/2023 62

  0%