play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izaslanstvo Varaždinske županije odalo počast u Vukovaru

Izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić boravili su u Vukovaru te su sudjelovali u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Obilježavanje je započelo već jučer paljenjem svijeća i molitvom u krugu Nacionalne memorijalne bolnice, a nastavljeno je danas odavanjem počasti  svim poginulim braniteljima s područja Varaždinske županije koji su svoje živote dali na Trpinjskoj cesti i kod Borovo comercea. Uz županijsko izaslanstvo, počast su odali i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, Damir Laljek u ime Grada Varaždina, predstavnici PU varaždinske, predstavnici PU međimurske, Ljubica FlorijanCerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije kao i predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga s područja naše Županije. Treba istaknuti kako je Ivica Nerer, bivši pripadnik Puma u Vukovar stigao biciklom, a dočekali su ga upravo spomenuti predstavnici udruga i institucija. Poštovanje i pijetet odali su i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije, Zrinske garde Čakovec te Varaždinske građanske garde.

Župan Stričak u svom je obraćanju istaknuo kako na Dan sjećanja, ovdje u Vukovaru odajemo počast žrtvama Domovinskog rata, žrtvi Vukovara, a isto tako 26-orici poginulih i nestalih policajaca iz PU Varaždin. „Prisjetili smo se te zloćudne Srbo-četničke agresije na našu domovinu, svih tih stradavanja i razaranja neviđenih od Drugog svjetskog rata, ogromne žrtve koja je podnesena, zatim ogromne cijene slobode i na kraju izborene hrvatske neovisnosti.

Ove godine obilježavamo 30-te obljetnice početaka Domovinskog rata, a obilježili smo Dan oslobođenja Varaždina, potom Operaciju Orkan 91 u Novskoj, pokušaj proboja za Vukovar u Jarmini, danas smo se sjetili Vukovara, potom obrane Lipika i Pakraca, iduće godine oslobađanje krajnjeg juga tj. deblokada Dubrovnika, VRO Maslenica pa Medačkog džepa. S ponosom možemo reći kako je branitelja s područja Varaždinske županije bilo na bojišnicama od Vukovara do Dubrovnika. Stoga je potrebno mlađe generacije upoznati s time, a opet poduzeti sve da izgradimo državu u kojoj će se svi osjećati dobro i komotno. Obrazovanje, gospodarstvo, zdravstvo, zaštita okoliša, komunalna odnosno prometna infrastruktura su tema i prioritet današnjice” – rekao je župan dok je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić naznačio kako se borba za obranu Vukovara ne smije nikada zaboraviti. „Vukovar je herojski grad i nakon trideset godina sjećamo se tog herojstva s velikim pijetetom i poštovanjem. To je dio naše teške, ali ponosne povijesti. O tome trebaju učiti i mlađi naraštaji kako se takva razaranja i mržnja koja je tada vladala ovim prostorima nikada više ne bi ponovila. Nažalost, mi smo bili napadnuti i naše je pravi i dužnost bilo da se branimo. Uz veliko poštovanje prema tim povijesnim činjenicama moramo biti okrenuti budućnosti” – rekao je predsjednik Županijske skupštine.

Župan i predsjednik Županijske skupštine su kao i cijeli državni vrh, sudjelovali i u Koloni sjećanja koja je prošla ulicama Grada Vukovara pa sve do Memorijalnog groblja na kojem je također odana počast i trajna zahvalnost svim ubijenima te nestalima u obrani Vukovara.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Započeli pripremni radovi, ovaj tjedan kreće izgradnja rotora Motičnjak

  Jedna od „crnih“ prometnih točaka u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, raskrižje državne ceste DC2 i Kućanske ulice – Motičnjak, konačno kreće u dugo najavljivanu rekonstrukciju te će se izvršiti preoblikovanje u raskrižje s kružnim tokom prometa. Grad Varaždin, u suradnji s Hrvatskim cestama, osigurao je sve potrebne dozvole, razriješio imovinsko-pravne odnose te su započeli pripremni radovi. Ovaj tjedan počinje i izgradnja rotora te će se obnoviti kolnik, urediti pješački […]

  today21/03/2022 52

  0%