play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ivan Čehok: tražimo hitno sazivanje sjednice Vijeća

 „Ovo je prvi put u novijoj povijesti Varaždina da imamo proračun koji je potpuno neusklađen s programom “, rekao je vijećnik Ivan Čehok na današnjoj konferenciji za medije dodavši  kako je rebalans proračuna Grada Varaždina „kupusara“. Pozvao je vladajuće da hitno sazovu sjednicu Gradskog vijeća kako bi se ispravila nezakonitost i nepravilnost u donošenju proračuna i kako se ne bi sramotili pred Ministarstvom financija. Naveo je primjer: imate 33 milijuna kuna ukupno u proračunu Upravljanju imovinom, a u programu Upravljanja imovinom imate 37 milijuna kuna. Takva neusklađenost proračuna je nezakonita. To je protivno propisima Zakona o proračuna i drugim zakonima i pokazuje traljavost, šlampavost i nesposobnost ove vlasti“ rekao je Ivan Čehok.. Osvrnuo se i na optužbe zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića oko održavanja Dječjeg vrtića Varaždin. „ Nikada se u vrtiće nije više ulagalo kao u zadnje četiri godine te pozivam sadašnju vlast da nastave sa tekućim održavanjem vrtića, rekao je Čehok i pozvao gradonačelnika Bosilja da odmah objavi nalaz inspekcije koja je boravila u vrtiću Aleja, jer kako tvrdi Čehok, nalaz sanitarne inspekcije dokazuje da je vrtić besprijekoran“. Ivan Čehok je komentirao i Izmjene visine koeficijenata za pojedina radna mjesta i obračun plaća službenika i namještenika u Gradu Varaždinu. „ Imat ćemo to da će ljudi s nižim stručnim spremama u Gradu imati veće plaće nego odgojiteljice u vrtiću koje imaju višu ili visoku stručnu spremu.

O vrtiću je komentirala i vijećnica Sandra Malenica: “Gospodin Marković ne zna koliko je sretan što se može uhvatiti za kvaku u WC-u vrtića jer mi kad smo došli na mandat, jedino za što smo se mogli uhvatiti je naša glava. U četiri godine našeg mandata smo uložili 18,5 milijuna kuna, što u kapitalna ulaganja, u novi vrtić i investicijsko održavanje iz gradskih, državnih, europskih, ali i sponzorskih sredstava. Kada to podijelite s brojem tjedana, ispada da smo u vrtiće ulagali 100 tisuća tjedno“ objasnila je Malenica.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pritisak na bolnički sustav se nastavlja

  U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentiran 141 novi slučaj zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 502, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 998. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 149 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 87 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 62 osobe su u Klenovniku. U jedinicama intenzivnog liječenja, na respiratoru, nalazi se 28 osoba, […]

  today21/04/2021 69

  0%