play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Istekle dokumente već sada zamijenite novima

S obzirom na najave o skorom proglašenju kraja pandemije COVID-a 19, s ciljem izbjegavanja nepotrebnih gužvi na šalterima za izdavanje osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, putovnica i oružanih listova, iz Policijske uprave varaždinske obavještavaju građane kojima su istekli dokumenti za vrijeme COVID-a 19 da na vrijeme pristupe u Odjel za upravne poslove, kao i policijske postaje Ivanec, Novi Marof i Ludbreg i zamjene svoje dokumente.

Podsjetimo, izmjenama Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana, Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana u travnju 2020., osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice i oružni listovi čiji je rok važenja isticao za vrijeme pandemije proglašeni su važećima najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka pandemije. Drugim riječima, kada se u RH proglasi kraj pandemije COVID-a 19, građani će istekle isprave morati zamijeniti novima u roku od 30 dana.

Iz PU varaždinske podsjećaju građane da u Odjelu za upravne poslove na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, termin mogu dobiti putem aplikacije redomat.mup.hr i izbjeći nepotrebno čekanje na red, dok za izradu dokumenta u policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg trebaju doći osobno. Izradu dokumenta nije moguće platiti gotovinom već karticom na POS uređajima ili uplatnicom na FINI ili banci.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  FolkoFonija i ove godine u Varaždinu

  Krajem rujna u Varaždinu će se ponovno održati Međunarodni folklorni festival ''FolkoFonija 2023.''. Idejni začetnik i organizator ove manifestacije je Centar tradicijske kulture Varaždin. Festival okuplja brojne poklonike tradicijske kulture, a ove godine održat će se po sedmi put. Ponovno je glavni fokus stavljen na lokalna kulturno-umjetnička društva koja djeluju diljem Varaždinske županije i grada Varaždina, a ove godine sam festival je i proširen. Tako će se preko 300 sudionika […]

  today31/08/2023 232

  0%