play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

“Ispričaj mi svoju priču” – panel rasprava Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” grada Varaždina uspješno je u četvrtak u palači Herzer organizirala panel raspravu pod nazivom “Ispričaj mi svoju priču”.

Kako je naglasila glavna organizatorica događanja i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” grada Varaždina Sanja Tušek, panel rasprava bila je odlična prilika za otvorenu i inspirativnu razmjenu ideja i iskustava te životnih priča.

-Zajednica u svom radu pokušava detektirati probleme modernog društva. Jedan od tih problema je problem ovisnosti. Panel je organiziran s ciljem da osvijestimo javnost s kojim se problemima ovisnici susreću i kako sport može pomoći – rekla je Tušek te zahvalila svima koji su sudjelovali i podržali ovu vrijednu inicijativu.

U panelu je sudjelovala diplomirana socijalna radnica Danijela Vasović koja ima bogato iskustvo u radu s djecom čiji su očevi smješteni u kaznionici. Osobno je u svom poslu imala prilike reći očevima kako je njihovo odsustvo utjecalo na odrastanje njihove djece. Diplomirani defektolog – socijalni psiholog Orhida Morić također je podijelila svoja iskustva u radu s ovisnicima te u konačnici pitanje što se događa s njima kada napuste sustav kaznionice.

– U kaznionici se radi s raznim vrstama ovisnika. Radimo s ovisnicima o drogama, alkohola te zadnjih godina sve više s ovisnicima o kocki. Imamo svoje programe koje radimo s njima, ali nakon što nas napuste ne znamo više što se dešava s njima. Zbog toga je to jako težak posao, jer recimo nakon pet godina uloženog truda, vi ne znate je li to ipak samo bilo uzalud. Stoga je jako lijepo vidjeti dečke koji su “čisti” jer mi u zatvoru nemamo i ne vidimo te rezultate – izjavila je Morić.

Svojim bogatim iskustvom o tome kako bavljenje sportom izgrađuje osobu kao ličnost u panel se uključila trostruka svjetska prvakinja u kuglanju, Darinka Bunić koja je podijelila priču o svojem putu do uspjeha.

– Ja sam sa 17 godina počela kuglati i htjela se dokazivati. Da dokažem sebe, odabrala sam sport koji me izgradio kao osobu. Svu negativnu energiju koja se nakupi tijekom tjedna, ispuhala sam kroz kuglanje. Nekada smo imali ovisnost o televizoru i alkoholu, a danas ima puno više drugih, opasnijih ovisnosti koje odvlače mlade od sporta – rekla je Bunić.

Panel raspravi nazočila je i tajnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Anica Sitar koja je istaknula kako se kao nastavnica susretala s takvim problemima već kod osnovnoškolaca. Događaj je bio posebno obogaćen prisustvom korisnika Zajednice Cenacolo, koji su podijelili svoje životne priče i iskustva. Zoran ima 26 godina i dolazi iz Splita. Istaknuo je kako je s drogom počeo u srednjoj školi jer se htio dokazati u društvu.

-Prodavao sam si priču da nije to ništa, da imam sve pod kontrolom. Međutim, počelo me to sve više zanimati i sve je više izmicalo kontroli. Vrlo brzo sam se izgubio u svemu tome. Postao sam ovisnik, nisam htio prestati, a istovremeno sam si kopao duboku jamu – rekao je uvodno Zoran i dodao kako su ga zatim nalazili u krađi, s krivim ljudima i raznim drugim problematičnim situacijama. U konačnici je odlučio pristupiti Zajednici u kojoj je sada već šest godina.

Panel raspravu nije propustila ni predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski, kao ni župan Varaždinske županije i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%