play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Iskoristite blagodati varaždinskih bazena

Varaždinski gradski bazeni, u Zagrebačkoj ulici i na Dravskom kupalištu, te Aquacity spremni dočekuju kupaće. O tome su danas, u ponedjeljak, 24. lipnja pokraj otvorenog bazena u Zagrebačkoj ulici konferenciju za novinare održali gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i ravnateljica JU Gradski bazeni Jelena Pavleković.

Pozivam naše sugrađanke i sugrađane da u ove vruće ljetne dane koriste sve blagodati bazena u Zagrebačkoj ulici, dravskih bazena i kupališta na Aquacityu – izjavio je gradonačelnik Bosilj te izvijestio u ulaganjima na bazenima: – Ovdje je sve puno cvijeća, imamo i nove ležaljke, napravljeno je sunčalište na travi, a početkom srpnja dolazi ovdje i novo dječje igralište.

Podsjetio je kako je prošle godine bila poplava na kupalištu na Dravi, a sa 20 tisuća eura troškova sve je sanirano, uključivši i hortikulturno uređenje. Bazeni na Dravi imaju najjeftinije ulaznice, a to se odnosi i na bazene u Zagrebačkoj gdje je karta za odrasle već od 2,8 eura. Izvijestio je gradonačelnik i o investiciji od 100 tisuća eura na Aquacityu gdje je kompletno uređena plaža, a napravljena je kanalizacija i vodovod za ugostiteljski objekt koji je nakon dužeg vremena stavljen u funkciju. Na kupalištima se odvijaju raznovrsni programi, najavljuju se techo-partyi i nastupi DJ-eva.

Ravnateljica Jelena Pavleković naglasila je da se ove godine obilježava 70 godina dravskih bazena.

Najavila je i slijedeće programe:

Gradski bazeni Varaždin – Zagrebačka ulica

Za ovu ljetnu sezonu planirana su tri događaja pod nazivom POOL PARTY “Fućkaš more”.

Program Pool party odvijat će se srijedom i to:

03.07.2024.g, (ANTONY KAY)

10.07.2024.g. (YAPA) i

17.07.2024.g. (BOSSE)

Početak programa je od 17:00h do redovnog zatvaranja bazena

Kupalište Drava

Kupalište Drava ove godine slavi 70.godina postojanja kupališta u ovom obliku. Obljetnica će se obiljažiti tako što će se 28.06.2024. održati Dance Pool Factory 2024. u organizaciji JU “Gradski bazeni Varaždin” pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. To će biti varaždinski festival komercijalne elektroničke glazbe.

U petak, 28.06.2024.g., započinje glazbena avantura koja će trajati od 18h pa sve do kasnih noćnih sati. Ulaz je slobodan.

Najavila je i Dee Jay-e koji su pripremili vrhunske DJ setove:

DJ Vedran Car (Otvoreni Radio),

Yapa (Techno Workout, DFC),

Antony Kay (SHELTERFEST)

Voltar (SHELTERFEST)

U subotu 29.06.2024. održava se Dravski kotlić – natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću, na kraju kojeg će najbolje ocjenjeni gulaši ekipama donijeti vrijedne nagrade. Ovo cjelodnevno druženje građana pratit će i tamburaški sastav Sedef.

Na kraju konferencije najavljena je i dogradnja bazena u Zagrebačkoj ulici sadržajima za građane poput bazena za djecu i bazena za plivanje s masažama i jacuzijima. Očekuje se i dogradnja Dravskih bazena novim sadržajima u okviru većeg projekta „Živjeti zDravom“ koji se financira iz europskih fondova i čija će realizacija trajati dvije i pol godine. U tijeku su radionice na kojima građani mogu izraziti koje sadržaje žele.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Usluga upravljanja sortirnicom Varaždin

    Nakon što je završila izgradnja postrojenja za odvojeno prikupljanje otpada na lokaciji Motičnjak za koje je proveden probni rad te je ishođena uporabna dozvola, Grad Varaždin, temeljem obveza iz ugovora o financiranju izgradnje postrojenja EU sredstvima, provodi prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima radi pokretanja postupka javne nabave: Usluga upravljanja Sortirnicom Varaždin na rok od 60 mjeseci. Prethodno savjetovanje je objavljeno u Elektroničkom oglasniku javne nabave i otvoreno je […]

  today11/11/2023 125

  0%