play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ima li dovoljno glasova za izglasavanje proračuna i odluke o zaduženju?

U salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina, u srijedu 28. prosinca 2022. godine održana je treća sjednica Međustranačkog vijeća Grada Varaždina. Jedina točka dnevnog reda bile su završne konzultacije u vezi prijedloga proračuna Grada Varaždina za slijedeću godinu te prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada Varaždina za  financiranje projekta Sanacije zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarske zone Brezje.

Sjednicu je vodio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji je na početku ispričao gradonačelnika za izostanak zbog gripe. Sjednici, koja je zbog važnosti teme prenošena u živo, su prisustvovali predstavnici svih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću.

Nakon uvodnog izlaganja voditeljice projektnog tima Mirke Jozić, i članova prof. Aleksandre Anić-Vučinić, odvjetnice Željke Brlečić i direktora Varkoma Brune Istera koji su u kratko iznijeli kronologiju rješavanja problematike bala od 2008. godine, uslijedila su pitanja vijećnika. Nakon opširne i detaljne argumentirane rasprave o svim dosadašnjim postupcima kojima se pokušao riješiti problem bala u Brezju, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković nazočnima je postavio ključno pitanje ima li dovoljno ruku da se izglasa proračun i odluka o zaduženju?

Prije izjašnjavanja sjednicu su napustili predstavnica HDZ-a Silvija Cupar, predsjednik kluba NL Ivana Čehoka Mario Lešina i nezavisni vijećnik Hrvoje Petrić. I dok su vijećnici Stjepan Cepanec i Viktor Mrzlečki naznačili kako neće podržati proračun, Dubravka Novak i Ivan Obadić su izrazili spremnost podržati proračun. Članice NS Reformista Zdravka Grđan i Mirjana Karakaš Kolarek su najavile podršku. Miroslav Marković je po završetku sjednice razjasnio: „Podršku proračunu i odluci o zaduživanju dalo je devet od minimalno potrebnih jedanaest glasova u vijeću. Prema svemu sudeći teško je očekivati da će do 31. prosinca promijeniti stav ostalih vijećnika čemu smo se nadali zbog naših sugrađana i svih onih koji će zbog neizglasavanja proračuna biti zakinuti za svoja prava. Ali još nije kasno za mudru odluku. Još jedanput pozivam sve gradske vijećnike da se izdignu iznad uskih osobnih interesa i stave u službu građana i našeg Varaždina, prihvate Proračun i rješenja za konačno zbrinjavanje bala.“- rekao je zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković. 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinskoj županiji 201 novi slučaj zaraze koronavirusom

  U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđen 201 novi slučaj zaraze koronavirusom nakon što je testirano 518 osoba. Preminulo je šest osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 210 osoba, od kojih su njih 24 na respiratoru. Oporavilo se 175 osoba i broj aktivnih slučajeva je 1.499. Dom zdravlja Varaždinske županije cijepljenje organizira danas, 11. prosinca, do 12 sati na 3 lokacije: Dom zdravlja Ivanec, Varaždinska 4A, Ivanec; Dom zdravlja […]

  today11/12/2021 81

  0%