play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Igre umirovljenika – druženje petrijanečkih umirovljenika s prijateljima iz Cestice, Sračinca i Donje Voće

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec u subotu, 22. lipnja, na prostorima Lovačkog društva “Šljuka” Petrijanec organizirala je druge sportske igre. Uz Dan Općine Petrijanec gosti su im bili prijatelji i susjedi iz umirovljeničkih udruga Cestice, Sračinca i Donje Voće.

Josip Kranjčić, predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, istaknuo je da su uz proslavu Dana općine organizirali druženje sa sportskim natjecanjima.
Uz Dan općine stigao je red i na nas pa smo organizirali druge sportske igre umirovljenika. Članice i članovi udruga umirovljenika su se natjecali u nekoliko igara, ali nije nam cilj bio dobiti pobjednike, već se družiti i zabaviti. Posebno nam je bilo drago što nam se ponovno uspješno predstavio zbor udruge umirovljenika koji je na početku susreta izveo tri pjesme – rekao je predsjednik udruge te zahvalio načelniku i općinskoj upravi na pomoći, kako u organizaciji ovih igara tako i u drugim aktivnostima.

A aktivnosti Udruge umirovljenika Općine Petrijanec su brojne. Udruga organizira druženja i izlete za svoje članove, ali i brigu za bolesne i nemoćne članove, te prati natječaje kako bi prijavom na projekte došla do dodatnih izvora financiranja. Naravno, njeguje se dobra suradnja s istovjetnim udrugama, pogotovo u susjednim općinama.

Na drugim sportskim igrama umirovljenika bio je i načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, koji je izrazito zadovoljan aktivnostima petrijanečkih umirovljenika.
Naše umirovljenike krasi zajedništvo i druženje unutar udruge, ali i s članovima drugih udruga. Općina Petrijanec redovito podupire udruge koja predstavlja treću životnu dob. Otkako sam na mjestu načelnika uveli smo božićnice i uskrsnice za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 400 EUR-a. Na taj način pokazujemo da brinemo za stanovnike općine, od onih najmlađih, u vrtiću, preko učenika i studenta sa stipendijama, zaključno do udruge umirovljenika, ali također i za umirovljenike koji nisu članovi udruge – kazao je Posavec.

Zahvaljujem svim udrugama koje su pomogle u organizaciji a to su prije svega Lovačko društvo “Šljuka” Petrijanec, na čijim su se prostorima održale sportske igre, DVD Petrijanec i Sinovi domovine Petrijanec a posebno se zahvaljujem Općini Petrijanec – istaknuo je predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec Josip Kranjčić.

Svima Vama, umirovljenicima prvenstveno želim zahvaliti na svemu onome što ste tijekom radnog vijeka činili na svojim radnim mjestima i na svim onim neizbrisivim tragovima dobrobiti koje ste ostavili u poduzećima, obrtima i ustanovama. Isto tako, velika vam hvala što ste i u vremenu u kojemu zasluženo trebate uživati u mirovini ostali aktivni dionici koji svojim aktivnostima oplemenjuju našu zajednicu – dodao je načelnik Željko Posavec.

REZULTATI SPORTSKIH SUSRETA:
PIKADO:
1. Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec
2. DVD Petrijanec 2
3. Udruga umirovljenika Cestica

BACANJE KRUGOVA:
1. Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec
2. Udruga umirovljenika Cestica
3. Udruga umirovljenika Donja Voća

VISEĆA KUGLANA:
1. Udruga umirovljenika Cestica
2. Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec
3. Sinovi domovine Petrijanec

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Obilježen Hrvatski dan osviještenosti o debljini: Pretilost nije estetski problem, nego ozbiljna bolest

  Pretilost nije estetski problem, nego ozbiljna bolest koja dovodi do niza zdravstvenih problema, ali i do smrti. Istaknuto je to danas na Franjevačkom trgu u Varaždinu, gdje je javnozdravstvenom akcijom u organizaciji Savjeta za zdravlje Varaždinske županije i Multidisciplinarnog tima za liječenje pretilosti Opće bolnice Varaždin obilježen Hrvatski dan osviještenosti o debljini. Akcija je održana s ciljem da se građane osvijesti o pretilosti kao bolesti i njezinom posljedicama te upozna […]

  today19/03/2022 38

  0%