play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnice Varaždinske županije održalo redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnice Varaždinske županije održalo je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili i mnogobrojni pripadnici ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga s područja županije.

Kako je naglasio predsjednik podružnice Damir Makovec , članovi su u prethodnoj godini imali veliki broj aktivnosti te su u suradnji s drugim udrugama i lokalnim te državnim vlastima obilježavali niz datuma vezanih za značajne događaje iz Domovinskog rata.

– Najznačajnije aktivnosti koje provodimo su tradicionalno splavarenje Vuko-Varaždin kojim spajamo gradove Varaždin i Vukovar, zatim hodočašće logoraša u Mariju Bistricu, biciklijada od Varaždina do Vukovara, a posebno smo ponosni na pomoć i podršku našim članovima- rekao je Makovec te dodao kako Tamburaški sastav Biseri koji djeluju unutar udruge vrijedno vježbaju te bilježe domaće i inozemne nastupe.

Podršku radu udruge dao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je naglasio važnost djelovanja ove udruge kroz koju se promiču vrijednosti Domovinskog rata.

– Uvijek vas je lijepo vidjeti, podružiti se i prisjetiti se vašeg doprinosa u stvaranju i izgradnji naše domovine. Taj doprinos je ogroman. Od 2. svjetskog rata pa do tada na tlu Europe nije zabilježeno toliko stradavanja, uništavanja i razaranja. Osim što ste svemu tome svjedočili u opkoljenom Vukovaru, braneći ga do zadnjeg dana, prošli ste i strahote srpskih koncentracijskih logora. Nakon proživljenih svih tih strahota trebalo je upornosti i htijenja vratiti se normalnom životu – rekao je župan.

 

Vukovar je inače branilo 185 pripadnika  PU Varaždin, poginuo je 21 pripadnik, ranjeno ih je 66, a zarobljeno je ukupno 120 policajaca koji su prošli muku i torturu srpskih koncentracijskih logora.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%