play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hrvatski domobran Novi Marof na 77. obljetnici Maceljske tragedije

Članovi novomarofskog ogranka Udruge Hrvatski domobran u nedjelju su sudjelovali na 77. obljetnici Maceljske tragedije i misi za žrtve hrvatskog Križnog puta koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Macelj je najveće stratište komunističkih žrtava na području Republike Hrvatske s do sada točno utvrđenim brojem od 1247 ekshumiranih žrtava.

Pomoćni biskup Šaško poručio je da istina ima društvene posljedice, a tko to ne želi prihvatiti, Hrvatskoj ne želi boljitak. Državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić kazao je kako se s Udrugom Macelj 1945 intenzivno radi na otkrivanju istine o poraću.

I na području Grada Novog Marofa nalaze se grobnice poslijeratnih žrtava, njih više od 500. Nedavno je komemorativna svečanost održana kod spomen-obilježja na Kipišću u Možđencu za žrtve komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata. Sjećanje na smaknuće mladih mještana dvije godine nakon Drugog svjetskog rata čuva se i kod zaseoka Matušini u Makojišću Donjem.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ističe kako treba oprostiti, ali ne i zaboraviti kako nam se povijest ne bi ponavljala.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki

  Održana je 2. . Vijećnici su raspravljali o izvršenju proračuna za prvu polovicu ove godine te o izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu. Općina je u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila 9,1 milijun kuna prihoda, dok su rashodi bili 7,7 milijuna kuna, a višak od 1,4 milijuna ostaje raspoloživ u 2021. godini. Rebalansom se proračun povećava za milijun kuna te će na prihodovnoj strani iznositi 18,9 milijuna, […]

  today16/10/2021 31