play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hrvatski domobran Novi Marof na 77. obljetnici Maceljske tragedije

Članovi novomarofskog ogranka Udruge Hrvatski domobran u nedjelju su sudjelovali na 77. obljetnici Maceljske tragedije i misi za žrtve hrvatskog Križnog puta koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Macelj je najveće stratište komunističkih žrtava na području Republike Hrvatske s do sada točno utvrđenim brojem od 1247 ekshumiranih žrtava.

Pomoćni biskup Šaško poručio je da istina ima društvene posljedice, a tko to ne želi prihvatiti, Hrvatskoj ne želi boljitak. Državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić kazao je kako se s Udrugom Macelj 1945 intenzivno radi na otkrivanju istine o poraću.

I na području Grada Novog Marofa nalaze se grobnice poslijeratnih žrtava, njih više od 500. Nedavno je komemorativna svečanost održana kod spomen-obilježja na Kipišću u Možđencu za žrtve komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata. Sjećanje na smaknuće mladih mještana dvije godine nakon Drugog svjetskog rata čuva se i kod zaseoka Matušini u Makojišću Donjem.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ističe kako treba oprostiti, ali ne i zaboraviti kako nam se povijest ne bi ponavljala.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Županijskoj palači održano predavanje o demencijama

  U organizaciji Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, a povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Županijskoj palači održano je predavanje o demencijama kod osoba starije dobi. Prisutne je na početku pozdravila pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić koja je naglasila kako je cilj ovog druženja informiranje javnosti o demenciji i problemima s kojima se susreću osobe čije je mentalno zdravlje narušeno u tom pogledu, kao […]

  today14/10/2022 22

  0%