play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hrvatski domobran Novi Marof na 77. obljetnici Maceljske tragedije

Članovi novomarofskog ogranka Udruge Hrvatski domobran u nedjelju su sudjelovali na 77. obljetnici Maceljske tragedije i misi za žrtve hrvatskog Križnog puta koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Macelj je najveće stratište komunističkih žrtava na području Republike Hrvatske s do sada točno utvrđenim brojem od 1247 ekshumiranih žrtava.

Pomoćni biskup Šaško poručio je da istina ima društvene posljedice, a tko to ne želi prihvatiti, Hrvatskoj ne želi boljitak. Državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić kazao je kako se s Udrugom Macelj 1945 intenzivno radi na otkrivanju istine o poraću.

I na području Grada Novog Marofa nalaze se grobnice poslijeratnih žrtava, njih više od 500. Nedavno je komemorativna svečanost održana kod spomen-obilježja na Kipišću u Možđencu za žrtve komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata. Sjećanje na smaknuće mladih mještana dvije godine nakon Drugog svjetskog rata čuva se i kod zaseoka Matušini u Makojišću Donjem.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ističe kako treba oprostiti, ali ne i zaboraviti kako nam se povijest ne bi ponavljala.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  FolkoFonija ovoga vikenda u Varaždinu

  Centar tradicijske kulture Varaždin idejni je začetnik i organizator festivala FolkoFonija koji se u Varaždinu ovoga vikenda održava šesti put. U dvije večeri građanima će se predstaviti brojna kulturno umjetnička društva, folklorni ansambli i tamburaški sastavi. Prva večer FolkoFonije - „Večer tamburaške glazbe“ na rasporedu je u petak, 9. rujna od 19 sati i 30 minuta na Kapucinskom trgu.  U 90-minutnom programu na glavnoj pozornici predstavit će se tamburaški orkestri […]

  today09/09/2022 35

  0%