play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hrvatske ceste osigurale 1,2 milijuna eura za izgradnju priključka novom autobusnom kolodvoru i pješačke staze te sanaciju raskrižja

 

Hrvatske ceste su u srijedu, 6. ožujka, donijele odluku o izvođaču radova na realizaciji projekta izgradnje cestovnog priključka novom autobusnom kolodvoru s državne ceste DC526 u Varaždinskim Toplicama. Projektom vrijednim gotovo 1,2 milijuna eura izgradit će se i pješačka staza te urediti raskrižje državne ceste i Cvjetne ulice, a odabrani izvođač je tvrtka Colas Hrvatska.

 

Izgradnjom novog priključka omogućuje se prilaz budućem autobusnom kolodvoru s državne ceste. Na taj će se način u velikoj mjeri rasteretiti promet gradskim ulicama. Ovim rješenjem svi mogu biti zadovoljni, od građana, preko autobusnih prijevoznika do njihovih putnika. Također, dodatnom izgradnjom pješačkih staza uz državnu cestu, kao i rekonstrukcijom i uređenjem postojećeg raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, znatno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometuzadovoljno je istaknula gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

 

Radovima na ovoj dionici adekvatno će se riješiti i oborinska odvodnja te obnoviti i uskladiti horizontalna i vertikalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom.

 

Posebna pozornost posvetit će se rekonstrukciji i uređenju raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, a sve s ciljem povećanja preglednosti na sporednom smjeru. Radovima je planirano uvođenje dodatne prometne trake za skretanje ulijevo na glavnoj trasi, ali i semaforizacija uz osvjetljenje te pješački prijelaz.

 

Izgradnjom novi pješačkih staza od početne točke zahvata na državnoj cesti s njezine lijeve strane pa sve do Cvjetne ulice, dobit ćemo najvišu razinu sigurnosti za kretanja pješaka. Pješačke staze bit će denivelirane u odnosu na kolnik državne ceste te odvojene od ruba zelenim zaštitnim pojasomdodala je gradonačelnica Ratković.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%