play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HNS-ovci s mještanima u Zbelavi razgovarali o gorućim problemima

Nakon prvog susreta s građanima u Mjesnom odboru u Gojancu, gdje je najavljena predizborna kampanja za izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina, predsjedništvo varaždinskog HNS-a održalo je drugi sastanak s mještanima, za mjesne odbore Zbelava i Kućani.

Predsjednik gradske organizacije HNS-a, dr.sc. Igor Klopotan, istaknuo je kako ovakvim okupljanjima u prigradskim naseljima artikuliraju svoje ideje i otvaraju se prema građanima. „Doznali smo jako puno o problemima na terenu s kojima se građani nose već godinama i definitivno ćemo ih sve uvrstiti u naš predizborni program. Problem nad problemima u Kućanima i Zbelavi su definitivno bale. Ja sam jasno rekao tu pred građanima, ako uđemo u gradsko vijeće, a ući ćemo, spremni smo odmah podržati rješenje za bale, uz uvjet da je zakonito i provedivo u 2023. godini. Vrijeme je da se bale maknu, a da se zemljište stavi u funkciju” – naglasio je Klopotan.

Istaknut je i problem gradskog linijskog prijevoza i njegove učestalosti i nedostupnosti, a problem je i broj vozila kojim se obavlja prijevoz, kao i broj prodanih karata, koji je sad puno manji, a bivši koncesionar mjesečno je prodavao preko 13.000 karata. Predsjednik županijskog HNS-a, Krunoslav Lukačić, osvrnuo se na problem i njegovo rješenje koje će izabrani vijećnici HNS-a tražiti u gradskom vijeću. Prezentiran je i projekt županijskog linijskog cestovnog prijevoza.

HNS-ov saborski zastupnik, Predrag Štromar, u razgovoru s građanima je, kako kaže, doznao za brojne komunalne probleme, a kao iznenađujući podatak navodi kako je u Kućanu u protekle četiri godine napravljeno tek 20 metara asfalta. „Neke stvari koje su obećavane uopće nisu odrađene, nogostupi nisu napravljeni, a to je jako bitno za sigurnost u prometu, posebice djece” – navodi Štromar te dodaje kako je za rješavanje ovakvih naizgled malih, ali bitnih pitanja, potreban snažniji politički angažman. „Očito neki vijećnici ne znaju za te probleme prigradskih naselja. Čuli smo da su najveći problem bale i smeća, koje je interesantno, baš u ovom južnom dijelu grada. Siguran sam da ćemo ući u Gradsko vijeće i da ćemo biti taj faktor koji će inzistirati da se što prije riješe bale po najbržem mogućem postupku i da otvorimo prostor za novo zemljište, za nove poduzetnike i nova radna mjesta. HNS je riješio već 50 posto problema kada je zaustavio baliranje novog otpada” – zaključio je Štromar.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Raspisani izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

  Odlukom Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 37/23) raspisani su izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Odluka je stupila na snagu 3. travnja 2023. godine. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja 7. svibnja 2023. godine. Sukladno odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, u Gradu Varaždinu bit će provedeni izbori za 15 članova Vijeća srpske nacionalne manjine te predstavnika albanske […]

  today05/04/2023 23

  0%