play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HNS o rastu cijena otpada

HNS Varaždinske županije poručuje kako rast cijena otpada treba zaustaviti, a vladajuća koalicija ponovno pokazuje nemar prema svojim građanima. U nastavku prenosimo priopćenje u cijelosti:

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati podružnica Varaždin zahtijeva jasan i efikasan set mjera kojom će se zaustaviti udar na džepove građana.

Neminovno je da će cijene javne usluge sakupljanja komunalnog otpada porasti, a u kojem točno obimu trebalo bi biti definirano na predstojećoj sjednici.

U jeku porasta cijena energenata i svih ostalih životnih troškova koji su posljedica inflacije, ali i rata u Ukrajini, građane treba zaštiti od daljnjih poskupljenja što je prije svega dužnost gradske vlasti na čelu s Nevenom Bosiljem. Takve mjere već su trebale davno biti donesene čime je vladajuća koalicija još jednom pokazala neodgovornost i nemar gledajući pritom samo na vlastiti probitak kroz kadroviranje u gradske tvrtke.

Građani ne smiju biti taoci političkih prepiranja i manipuliranja, već kao svoje predstavnike moraju imati sposobne vijećnike koji će se boriti za interes malog čovjeka, imajući na umu trenutnu ekonomsku i društvenu situaciju u državi i svijetu.

Povećanje cijena je zakonska obaveza i stupa na snagu početkom travanja, ali iz te odluke se moraju izuzeti najranjivije skupine društva, posebno kada znamo da gradski proračun bilježi višak prihoda. Socijalno ugrožene Varaždinke i Varaždinci moraju biti izuzeti od te odluke, a Čistoća može racionalizirati poslovanje na način da smanji nove financijske namete građanima.

HNS-u je čovjek na prvome mjestu, a u ovom slučaju neprihvatljivo je bilo kakvo podizanje cijena – poštivanje zakona da, ali uvažavajući brigu za bolji život i standard naših građana. – stoji u priopćenju HNS-a.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin u proračunskom plusu iako se zbog metodologije prikazuje manjak

  U razdoblju od 11. – 20. studenoga 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja. Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sami nacrti […]

  today11/11/2022 49

  0%