play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HNK Varaždin brine za osobe sa senzornim oštećenjima

HNK u Varaždinu je započeo suradnju u projektu UKLJUČI ME KULTURNO koji ima za cilj sprečavanje diskriminacije osoba sa senzornim oštećenjima, u ovom slučaju gluhih i nagluhih osoba, u kulturnom životu kroz njihovo uključivanje kao redovne publike kazališnih predstava kojima se ravnopravno kao i čujućim osobama putem prilagođenih titlova osigurava dostupnost izvedbene umjetnosti. Projekt provodi Udruga za promicanjem stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, a financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija.
Partner projekta u Varaždinu je Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije koja ima dobru interakciju sa svojim članovima i koji su vrlo zainteresirani za ovaj oblik suradnje.

“Osvijestili smo potrebu za podizanjem kulturne osviještenosti u zajednici gluhih i nagluhih osoba, za osnaživanjem te zajednice i potrebu za brigom o dostupnosti kulturnih sadržaja za njih a najvažnije, osvijestili smo njihov velik interes za redovnim posjetima kazalištu.
Naišli smo na veliku podršku u vodstvu HNK u Varaždinu i intendantica Senka Bulić je s velikim entuzijazmom i spremnošću prihvatila naš poziv za sudjelovanjem HNK u ovom važnom projektu”, – ističu u udruzi Alternator i najavljuju da će u varaždinskom HNK u sezoni 2022./2023. prilagoditi dvije predstave za osobe sa oštećenjem sluha.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Paljenjem adventske svijeće označen početak blagdanskog razdoblja u Marofu

  Iako je program Adventa u Marofu službeno počeo s predbožićnim sajmom koji se održao prethodnog vikenda, u subotu je zajedničkim snagama Dječjeg vrtića Anđeo i KUD-a Marof upaljena prva adventska svijeća kojim je označen početak Došašća i prigodnih blagdanskih događanja. Nakon paljenja prve adventske svijeće, Kulturni centar Ivan Rabuzin u Novom Marofu ugostio je tradicionalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva Marof. Na pozornici su se predstavile sve sekcije domaćeg folklornog društva, […]

  today04/12/2023 30

  0%