play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HDZ na nadolazeće izbore s HSU-om i HSLS-om

Stričak: Stvoren je najjači politički blok u Varaždinskoj županiji koji će formirati većinu u budućem sazivu Skupštine

Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska-socijalno liberalna stranka te Hrvatska stranka umirovljenika izlaze zajednički na predstojeće lokalne izbore u Varaždinskoj županiji. Riječ je o najjačem političkom bloku u Varaždinskoj županiji čiji predstavnici već sada najavljuju stvaranje skupštinske većine u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Sporazum su potpisali predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednica HSLS-a Varaždinske županije i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i predsjednica županijskog HSU-a i aktualna članica Skupštine Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Svi se slažu u ocjeni da je ovo najjači politički blok u Varaždinskoj županiji i da su njegovi glavni argumenti veliki broj već zajednički realiziranih projekata, ali i mnogi koji slijede u narednom četverogodišnjem mandatu. Stričak naglašava da je danas najteže zadobiti, ali u isto vrijeme i najlakše izgubiti povjerenje. No, osvrćući se na mandat na isteku, zadovoljan je odnosom s političkim partnerima.

„Na kraju ovog mandata najprije bih se zahvalio svim političkim akterima na jednoj korektnoj suradnji koja je iznjedrila niz investicija. Sve te investicije u zdravstvu, školstvu, zaštiti okoliša, kulturi, športu, komunalnoj i društvenoj infrastrukturi radimo zbog što kvalitetnijeg života naših građana. To se zove briga za naše građane. Danas smo utrli temelje buduće skupštinske većine koju će činiti HDZ, HSLS i HSU. S ponosom ističem da sve za što smo se zalagali je ostvareno ili je u provedbi. Tako će biti i u sljedećem mandatu za kojeg već sada najavljujem da će biti bogat investicijama, obilježen suradnjom i brigom za svakog žitelja ovog grada i županije. Stoga se zahvaljujem članicama i članovima HSLS-a i HSU-a da su prepoznali naš dosadašnji rad te nam se pridružili za predstojeće lokalne izbore.” – rekao je Stričak.

Ratković je za potpisivanje koalicijskog sporazuma kazala da je to jasna poruka da ovo nije dogovor i sporazum za naredni mandat, već nastavak dobre suradnje u protekle četiri godine. Posebno je, naglašava, to vidljivo na primjeru Varaždinskih Toplica, prije svega kroz brojne realizirane projekte za naše sugrađane. ”Naime, mi se u Varaždinskim Toplicama možemo pohvaliti da smo jedno od najvećih gradilišta u Republici Hrvatskoj prema broju stanovnika i površini. Ukupno je dosad u ovom mandatu investirano preko 366 milijuna kuna. Napominjem da u ovaj iznos nisu pribrojene investicije javnih poduzeća, kao ni privatna ulaganja koja su također dobrodošla i kojih ima na području našeg grada sve više. Kad smo te ogromne brojke išli podijeliti s mandatom od četiri godine, to je dnevno 250 tisuća kuna koje su došle u Varaždinske Toplice ili po glavi stanovnika preko 57 tisuća kuna.” – pojasnila je Ratković. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica i kandidatkinja za još jedan mandat na čelu tog grada naglašava da je za realizaciju ovakvog obima investicija nužno zajedničko djelovanje od lokalne do državne razine i dobra priprema za povlačenje europskih sredstava. „Na našem primjeru pokazali smo kako uspješna može biti suradnja od lokalne sredine do središnje vlasti.” – završila je Ratković.

Jadranka Bahlen, predsjednica ŽO HSU-a, nastavila je riječi Ratković kako je potpisivanje sporazuma formaliziranje odlične četverogodišnje suradnje: „Pojedinci nas doživljavaju kao interesnu skupinu, međutim upravo su naši članovi kroz desetljeća rada i odricanja stvarali i gradili sredine u kojima žive. Mi nismo samo umirovljenici, mi smo majke i očevi, bake i djedovi i sigurno želimo svojim potomcima sve najbolje. Kao što nas veseli svaka izgrađena bolnica, tako nas veseli i svaka škola i dječji vrtić. U aktualnom mandatu Županijske skupštine jako dobro smo surađivali s njenim predsjednikom Alenom Runcem i saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom te smo tu dobru suradnju odlučili i formalizirati zajedničkim izlaskom na predstojeće izbore.” – rekla je Bahlen.

Habijan: U sinergiji HDZ – HSU – HSLS bit će ostvareni svi zajednički ciljevi u idućem mandatu

Na gradskoj razini identičan sporazum o suradnji potpisali su predsjednik varaždinskog HDZ-a, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća, saborski zastupnik Damir Habijan, predsjednik HSU-a u gradu Varaždinu Zlatko Zuber te povjerenik HSLS-a za Varaždin Robert Briški. Navedena koalicija projicirat će se i na ostale gradove i općine na području Varaždinske županije.

Saborski zastupnik Damir Habijan je istaknuo kako je uvijek bio otvoren za suradnju s drugim političkim opcijama ako je u zajedničkom cilju da se poboljša i unaprijedi život građana u gradu Varaždinu, pa tako i u županiji: „Drago mi je što smo postigli dogovor i što ćemo u sinergiji s HSU-om i HSLS-om ostvariti sve ove ciljeve koje smo odredili u idućem mandatu. Smatram da su umirovljenici važna i neizostavna karika u vođenju politike i zbog njihovog velikog iskustva i znanja treba im dati više prostora u donošenju odluka, čuti njihovo mišljenje, a i čuti njihove probleme iz prve ruke kako bi mogli na njih pravovremeno reagirati. Umirovljenici su dosad bili nepravedno zapostavljeni. U partnerstvu s HSLS-om već su se pokazali odlični rezultati na primjeru Varaždinskih Toplica koje se razvijaju u dobrom smjeru pa sam siguran da ćemo takve rezultate ostvariti i na području Grada Varaždina i cijele županije.

Zlatko Zuber, predsjednik varaždinskog HSU-a također je iskazao zadovoljstvo potpisanim sporazumom. „Cijeli svoj radni vijek proveo sam u prosvjeti, odgajajući niz generacija sjajnih ljudi, stoga smatram da znam prepoznati osobe koje se bore za napredak svog kraja. Grad Varaždin se u posljednje vrijeme najčešće spominje u pravosudnim procesima čiji iznos prelazi 300 milijuna kuna. Te nagomilane probleme nisu stvorili dužnosnici HDZ-a, a koliko vidim poduzimaju sve da se riješe. Upravo zato mi iz HSU-a spremni smo se sa svojim znanjem i iskustvom uključiti i u dijalogu sa svim političkim akterima grada Varaždina iznjedriti najbolja rješenja” – rekao je Zuber.

Robert Briški smatra kako će koalicija, odnosno zajednički rad HSLS-a, HDZ-a i HSU rezultirati prosperitetom zajednice, odnosno Grada Varaždina. „Mi iz HSLS-a odlučni smo dati svoj doprinos u tom radu jer u ovom trenutku gradu Varaždinu treba stabilno Gradsko vijeće s jasnom vizijom budućnosti u svim aspektima društva, od gospodarstva, obrazovanja, kulture, sporta pa do zaštite okoliša. Ova koalicija daje i političku širinu jer spaja različite svjetonazore. Rekao bih da nas različitosti povezuju u jedan zajednički cilj a to je odgovornost, odlučnost, transparentnost i veliko srce za rješavanje problema naših građana.” – istaknuo je Briški te pozvao sve građane Varaždina da na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine daju povjerenje ovoj koaliciji i Alenu Runcu kao kandidatu za budućeg gradonačelnika.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nagrada za životno djelo Grada Varaždinskih Toplica ide u ruke Nevenke Bareti

  Uoči Dana grada i svečane sjednice vijećnici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, na sjednici održanoj u srijedu, donijeli su odluke o dodjeli nagrada i priznanja istaknutim članovima zajednice. Tako će nagradu za životno djelo, prema prijedlogu Kulturno-umjetničkog društva „Toplice“ dobiti Nevenka Bareti.   Riječ je o učiteljici u mirovini koja je većinu svog radnog vijeka provela u osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama, gdje je odgojila generacije mladih matematičara i fizičara koji […]

  today03/11/2022 50

  0%