play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HDZ na nadolazeće izbore s HSU-om i HSLS-om

Stričak: Stvoren je najjači politički blok u Varaždinskoj županiji koji će formirati većinu u budućem sazivu Skupštine

Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska-socijalno liberalna stranka te Hrvatska stranka umirovljenika izlaze zajednički na predstojeće lokalne izbore u Varaždinskoj županiji. Riječ je o najjačem političkom bloku u Varaždinskoj županiji čiji predstavnici već sada najavljuju stvaranje skupštinske većine u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Sporazum su potpisali predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednica HSLS-a Varaždinske županije i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i predsjednica županijskog HSU-a i aktualna članica Skupštine Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Svi se slažu u ocjeni da je ovo najjači politički blok u Varaždinskoj županiji i da su njegovi glavni argumenti veliki broj već zajednički realiziranih projekata, ali i mnogi koji slijede u narednom četverogodišnjem mandatu. Stričak naglašava da je danas najteže zadobiti, ali u isto vrijeme i najlakše izgubiti povjerenje. No, osvrćući se na mandat na isteku, zadovoljan je odnosom s političkim partnerima.

„Na kraju ovog mandata najprije bih se zahvalio svim političkim akterima na jednoj korektnoj suradnji koja je iznjedrila niz investicija. Sve te investicije u zdravstvu, školstvu, zaštiti okoliša, kulturi, športu, komunalnoj i društvenoj infrastrukturi radimo zbog što kvalitetnijeg života naših građana. To se zove briga za naše građane. Danas smo utrli temelje buduće skupštinske većine koju će činiti HDZ, HSLS i HSU. S ponosom ističem da sve za što smo se zalagali je ostvareno ili je u provedbi. Tako će biti i u sljedećem mandatu za kojeg već sada najavljujem da će biti bogat investicijama, obilježen suradnjom i brigom za svakog žitelja ovog grada i županije. Stoga se zahvaljujem članicama i članovima HSLS-a i HSU-a da su prepoznali naš dosadašnji rad te nam se pridružili za predstojeće lokalne izbore.” – rekao je Stričak.

Ratković je za potpisivanje koalicijskog sporazuma kazala da je to jasna poruka da ovo nije dogovor i sporazum za naredni mandat, već nastavak dobre suradnje u protekle četiri godine. Posebno je, naglašava, to vidljivo na primjeru Varaždinskih Toplica, prije svega kroz brojne realizirane projekte za naše sugrađane. ”Naime, mi se u Varaždinskim Toplicama možemo pohvaliti da smo jedno od najvećih gradilišta u Republici Hrvatskoj prema broju stanovnika i površini. Ukupno je dosad u ovom mandatu investirano preko 366 milijuna kuna. Napominjem da u ovaj iznos nisu pribrojene investicije javnih poduzeća, kao ni privatna ulaganja koja su također dobrodošla i kojih ima na području našeg grada sve više. Kad smo te ogromne brojke išli podijeliti s mandatom od četiri godine, to je dnevno 250 tisuća kuna koje su došle u Varaždinske Toplice ili po glavi stanovnika preko 57 tisuća kuna.” – pojasnila je Ratković. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica i kandidatkinja za još jedan mandat na čelu tog grada naglašava da je za realizaciju ovakvog obima investicija nužno zajedničko djelovanje od lokalne do državne razine i dobra priprema za povlačenje europskih sredstava. „Na našem primjeru pokazali smo kako uspješna može biti suradnja od lokalne sredine do središnje vlasti.” – završila je Ratković.

Jadranka Bahlen, predsjednica ŽO HSU-a, nastavila je riječi Ratković kako je potpisivanje sporazuma formaliziranje odlične četverogodišnje suradnje: „Pojedinci nas doživljavaju kao interesnu skupinu, međutim upravo su naši članovi kroz desetljeća rada i odricanja stvarali i gradili sredine u kojima žive. Mi nismo samo umirovljenici, mi smo majke i očevi, bake i djedovi i sigurno želimo svojim potomcima sve najbolje. Kao što nas veseli svaka izgrađena bolnica, tako nas veseli i svaka škola i dječji vrtić. U aktualnom mandatu Županijske skupštine jako dobro smo surađivali s njenim predsjednikom Alenom Runcem i saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom te smo tu dobru suradnju odlučili i formalizirati zajedničkim izlaskom na predstojeće izbore.” – rekla je Bahlen.

Habijan: U sinergiji HDZ – HSU – HSLS bit će ostvareni svi zajednički ciljevi u idućem mandatu

Na gradskoj razini identičan sporazum o suradnji potpisali su predsjednik varaždinskog HDZ-a, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća, saborski zastupnik Damir Habijan, predsjednik HSU-a u gradu Varaždinu Zlatko Zuber te povjerenik HSLS-a za Varaždin Robert Briški. Navedena koalicija projicirat će se i na ostale gradove i općine na području Varaždinske županije.

Saborski zastupnik Damir Habijan je istaknuo kako je uvijek bio otvoren za suradnju s drugim političkim opcijama ako je u zajedničkom cilju da se poboljša i unaprijedi život građana u gradu Varaždinu, pa tako i u županiji: „Drago mi je što smo postigli dogovor i što ćemo u sinergiji s HSU-om i HSLS-om ostvariti sve ove ciljeve koje smo odredili u idućem mandatu. Smatram da su umirovljenici važna i neizostavna karika u vođenju politike i zbog njihovog velikog iskustva i znanja treba im dati više prostora u donošenju odluka, čuti njihovo mišljenje, a i čuti njihove probleme iz prve ruke kako bi mogli na njih pravovremeno reagirati. Umirovljenici su dosad bili nepravedno zapostavljeni. U partnerstvu s HSLS-om već su se pokazali odlični rezultati na primjeru Varaždinskih Toplica koje se razvijaju u dobrom smjeru pa sam siguran da ćemo takve rezultate ostvariti i na području Grada Varaždina i cijele županije.

Zlatko Zuber, predsjednik varaždinskog HSU-a također je iskazao zadovoljstvo potpisanim sporazumom. „Cijeli svoj radni vijek proveo sam u prosvjeti, odgajajući niz generacija sjajnih ljudi, stoga smatram da znam prepoznati osobe koje se bore za napredak svog kraja. Grad Varaždin se u posljednje vrijeme najčešće spominje u pravosudnim procesima čiji iznos prelazi 300 milijuna kuna. Te nagomilane probleme nisu stvorili dužnosnici HDZ-a, a koliko vidim poduzimaju sve da se riješe. Upravo zato mi iz HSU-a spremni smo se sa svojim znanjem i iskustvom uključiti i u dijalogu sa svim političkim akterima grada Varaždina iznjedriti najbolja rješenja” – rekao je Zuber.

Robert Briški smatra kako će koalicija, odnosno zajednički rad HSLS-a, HDZ-a i HSU rezultirati prosperitetom zajednice, odnosno Grada Varaždina. „Mi iz HSLS-a odlučni smo dati svoj doprinos u tom radu jer u ovom trenutku gradu Varaždinu treba stabilno Gradsko vijeće s jasnom vizijom budućnosti u svim aspektima društva, od gospodarstva, obrazovanja, kulture, sporta pa do zaštite okoliša. Ova koalicija daje i političku širinu jer spaja različite svjetonazore. Rekao bih da nas različitosti povezuju u jedan zajednički cilj a to je odgovornost, odlučnost, transparentnost i veliko srce za rješavanje problema naših građana.” – istaknuo je Briški te pozvao sve građane Varaždina da na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine daju povjerenje ovoj koaliciji i Alenu Runcu kao kandidatu za budućeg gradonačelnika.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Šemovec otvorena moderna informatička učionica

  Danas je u Osnovnoj školi Šemovec otvorena nova informatička učionica, a nabavku opreme  i namještaja za učionicu financirale su Varaždinska županija i Općine Trnovec Bartolovečki. Primjer je to dobre suradnje  jedne općine i Varaždinske županije kao osnivača škole. U okviru otvorenja učionice, prisutni uzvanici među kojima su bili župan Anđelko Stričak, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Jurak,  ravnateljica škole Marina Hižak, županijska vijećnica Anita Rep, […]

  today15/03/2023 9

  0%