play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica prihvatilo izvršenje proračuna

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Varaždinskih Toplice za 2023. godinu, kao i izvršenje programa građenja komunalne infrastrukture na području grada za 2023. godinu bile su glavne teme 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica održane u ponedjeljak.

Gradski vijećnici tako su podržali izvještaj o izvršenju Proračuna prema kojemu je ostvareno 3,07 posto prihoda više u odnosu na planirane prihode. Grad će sa jednim dijelom viška prihoda pokriti manjak prihoda od nefinancijske imovine, dok će se ostatak rasporediti kod izrade sljedećeg rebalansa proračuna.

U protekloj godini na području grada u građenje komunalne infrastrukture te objekte društvene i druge infrastrukture uloženo je ukupno 878,874,58 eura.

Između ostalog, na izgradnju i rekonstrukciju cesta, ulica, nogostupa i pješačkih površina uloženo je preko 360 tisuća eura, izgrađeno je dječje igralište u Vrbicama vrijedno 63 tisuće eura, saniran je drveni most na rijeci Bednji u što je uloženo 421 tisuća eura i opremljena su autobusna stajališta u vrijednosti od preko 6 tisuća eura.

Ukupno je za program građenja komunalne infrastrukture uloženo 856 tisuća eura, dok je za programe građenja objekata društvene i druge infrastrukture uloženo 22 500 eura. Tu se ističe projektno-tehnička dokumentacija za projekt dječjeg vrtića u Smart kvartu vrijedna 12 tisuća eura, te projekt „Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae” za što je protekle godine uloženo 3 700 eura.

Na održavanje komunalne infrastrukture uloženo je 432.460,95 eura, od toga je najveći dio otišao na održavanje javnih zelenih površina i to 121 tisuću eura, zatim na održavanje cesta 92 tisuće eura te na održavanje sustava javne rasvjete 79 600 eura.

Donijeta je i odluka o mreži nerazvrstanih cesta te odluka o osnivanju savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Varaždinskih Toplica, kao i Izvršenje plana programa za 2023. godinu.

Gradonačelnica Dragica Ratković zahvalila je svim vijećnicima na odličnom radu.
Izvješće pokazuje da se na području grada protekle godine radilo „punom parom”, a tako nastavljamo i ove godine. Bila su velika ulaganja, kako u komunalnu infrastrukturu, tako i društvenu. Hvala svim vijećnicima i djelatnicima Gradske uprave na konstruktivnom i predanom radu, vjerujem da će ova godina, kada sve na kraju stavimo na papir, biti i bolja nego protekla – rekla je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Kamenici i Jerovcu održan „3. Memorijal sjećanja Josip Solina i Josip Krtanjek: Jerovec 2021“

  Memorijal je započeo odavanjem počasti, uz polaganje cvjetnih aranžmana, paljenjem svijeća i molitvom, na posljednjim počivalištima Josipa Soline i Josipa Krtanjeka na groblju u Kamenici. Počast ratnim pripadnicima 7. Gardijske brigade Puma i 104. Brigade HV odale su njihove obitelji, potom Snježana Hunjet, izaslanica potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, pa državni tajnik Ministarstva obrane, general Zdravko Jakop, general Željko Dvekar, županijski vijećnik i izaslanik župana Varaždinske […]

  today25/10/2021 212

  0%