play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj uručio ključeve 56 novih POS stanova

Vlasnicima novih 56 POS stanova u zgradi u Ulici Adolfa Wieserta u utorak, 29. studenoga 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj uručio je ključeve na prigodnoj svečanosti.

Ravnatelj JU Gradski stanovi Roman Veršić uvodno je iznio detalje samog projekta izgradnje POS zgrade. „Investicija na ovoj zgradi vrijedna je 39 milijuna kuna. Radi se o zgradi sa ukupno 56 stanova, 30 garaža i 60 parkirnih mjesta. Stanovi su od dvosobnih do trosobnih površine od 60 do 100 metara kvadratnih. Prosječna cijena stana je 1300 eura po kvadratu. – naveo je Roman Veršić dodavši da je zgrada opremljena optičkim kablovima, digitalnim brojilima s daljinskim očitaćima i polupodzemnim spremnicima za odlaganje otpada. Zahvalio se izvođačima radova, nadzornim inženjerima i projektantima. Također je zahvalio APN-u i OTP banci koji su financijski pratili cijeli projekt. Tvrtka Colas uredila je okoliš, a zahvalio se Zagorje Tehnobetonu i ZTB gradnji koji su završili projekt u roku. Napomenuo je da će doći do vještačenja o povećanju cijena te prijedloga o priznavanju viših troškova koji će biti izloženi članovima upravnog vijeća Gradskih stanova, a potom i članovima Gradskog vijeća. Zahvalio se i direktorima Varkoma Bruni Isteru i Čistoće Zoranu Svetecu te zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću.

Na početku svečanosti gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj kratko se obratio uzvanicima i vlasnicima novih stanova: Završetkom ove zgrade završila je Prva faza POS – Novakova sa ukupno 168 stanova, u dvije zgrade po 28 stanova i dvije zgrade sa 56 stanova. Grad Varaždin je osigurao zemljište i infrastrukturu, te je bio investitor na uređenju okoliša za sve 4 zgrade. Da bismo započeli s drugom fazom izgradnje bilo nam je potrebno riješiti pravne zavrzlame i sporove oko zemljišta i to smo uspjeli potpisivanje potpisivanjem nagodbe s TH Investom. Potpisom te nagodbe dobili smo zemljište iza ove zgrade od oko 18 tisuća kvadratnih metara. Gradski stanovi će za daljnju izgradnju imati 6000 m2 zemljišta, a Grad Varaždin 12 000 m2 je dobio za komunalnu infrastrukturu. Tu predviđamo izgradnju igrališta, parka i vrtića. Potpisivanjem te nagodbe je Gradu i Gradskim stanovima iznad glave skinut je mač veći od 140 milijuna kuna sudskih tužbi sporova koji su se vodili na različitim sudovima. Paralelno sa zemljištem rješava se problem kućanske rampe. Ova ulica postat će zapravo „žila kucavica“ ovog dijela grada. U slijedećih desetak dana trebali bi dobiti lokacijsku dozvolu za podvožnjak Supilova – Wissertova. Gradit će se i dva rotora ispred sadašnje kučanske rampe i drugi ispred glavnog kolodvora. Time će se kučanska rampa zatvoriti i sav promet će ići ovim novim podvožnjakom. Gradonačelnik Neven Bosilj na kraju svog govora rekao je da svi ti projekti ovise o podršci u gradskom vijeću te izglasavanju proračuna. Ponadao se da će se uspjeti pronaći zajednički jezik sa gradskim vijećnicima da se proračun izglasa.

Na kraju je pohvalio ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi Romana Veršića i članove njegove ekipe te je dodao sa su pred novu zgradu postavljeni i polupodzemni spremnici za odlaganje otpada. Najavio je da će takve spremnika dobiti u buduće i ostale zgrade kako bi se uspostavio sustav pravilnog fakturiranja odlaganja otpada.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  O kojim temama će u srijedu raspravljati županijski vijećnici

  U atriju Županijske palače održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić najavio dnevni red i teme 10. po redu sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije. Konferenciji je nazočila i Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana. Kako je istaknuo predsjednik Skupštine županijski Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje u suradnji s ustanovama u zdravstvu i Savjetom […]

  today22/05/2023 53

  0%