play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik priredio prijem za darovitu djevojčicu iz škole Malac genijalac

U palači Patačić  gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina priredili su primanje za darovitu petogodišnju djevojčicu Mateu Jelavić, polaznicu škole Malac genijalac. U pratnji mentorice i voditeljice škole Malac Genijalac  Ines Slunjski te roditelja Renate i Hrvoja Jelavić djevojčica je u vrlo srdačnom i otvorenom razgovoru ispričala kako vježba mentalnu aritmetiku i kako se pripremala za natjecanja. Naime na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je održana u Beogradu, Matea je u svojoj kategoriji u konkurenciji s više od sto natjecatelja osvojila izvrsno drugo mjesto. Dobre rezultate postigli su također Roko Kolarek i Mirta Slunjski, navela  je voditeljica škole, te je napomenula da škola djeluje od 2019. godine a sada na nekoliko programa okuplja više od 200 djece. Škola organizira i veliko  natjecanje u Varaždinu sa preko 300 sudionika.

Ugodno sam iznenađen rezultatom koji je postigla naša Matea na natjecanju gdje je bilo 120 natjecatelja, a ona je kao najmlađa osvojila drugo mjesto. Zadovoljan sam što se ovako mala djeca bave različitim disciplinama. Neki trče i treniraju noge, a neki se eto bave mentalnom aritmetikom i razvijaju svojoj mozak što je naročito važno u njihovoj dobi. – čestitao je gradonačelnik Bosilj na sjajnom rezultatu male Varaždinke.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi

      Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa, u varaždinskom restoranu River pub u srijedu, 25. listopada 2023. godine organizirana je svečanost. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj tom je prigodom šezdesetorici darivatelja krvi uručio zahvalnice za višekratno darivanje krvi. Uz sve svoje obaveze, svake godine se rado odazivam pozivu Crvenog križa kako bi bio s vama na Dan dobrovoljnih […]

  today26/10/2023 69

  0%