play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik pozvao Varaždince na RezervArt Festival

Radionice umjetnika okupljenih u Udruzi RezervArt koja djeluje na prostorima nekadašnjeg poduzeća Aquatehnika u Varaždinu, u nedjelju je obišao gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zajedno sa svojim zamjenikom Miroslavom Markovićem te je otvorio RezervArt Festival.

Predsjednica udruge Paula Banić i idejni začetnik RezervArta umjetnik Nikola Vudrag u obilasku te svojevrsne umjetničke kolonije predstavili su gradonačelniku koncept rada udruge i program festivala koji traje do 14. rujna, nakon čega je gradonačelnik izjavio: Dojmovi s RezervArta su odlični! Ovdje se nalazi jedna umjetnička kolonija koja živi tijekom cijele godine. Sada, prvih četrnaest dana u rujnu, oni su organizirali festival za koji bi bilo šteta da ga Varaždinci ne posjete. To je multimedijalni prostor gdje se može mnogo naučiti i uživati u različitim vrstama umjetnosti, primjerice modelirati glinu, slikati ili stvarati muziku. Zato pozivam Varaždince da posjete ovo mjesto jer  ga je vrlo vrijedno vidjeti. Posebno to vrijedi za naše najmlađe i njihove roditelje za koje će slijedeći tjedan biti  posebno organizirane različite radionice. – izjavio je gradonačelnik pohvalivši organizatore.

Na temelju viđenog, gradonačelnik je najavio da umjetnici okupljeni u RezervArtu mogu očekivati podršku Grada Varaždina, te je u tom smislu najavio razmatranje ugovora kojim će se osigurati proračunska sredstva za podršku tom vrijednom kulturnom projektu.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
  • PLAYLISTA
  • Regija

    Predstavljena kuharica „Ludbreška medena kuhinja“

    File od jelena u kori od medenjaka, okruglice od svježeg kozjeg sira s medom, glazirana guščja jetra s medom i marelicama na rukoli, file vepra s borovnicama pinjolima i mednom rakijom, rolada od fazana na grofovski s vrganjima i medom, pikantna rebarca s medom i crvenim zeljem, samo su neka od trideset recepata na bazi meda koje je pripremio profesionalni kuhar, chef Damir Crleni u knjizi recepata „Ludbreška medena kuhinja“. […]

    today03/09/2021 38