play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik pozvao Varaždince na RezervArt Festival

Radionice umjetnika okupljenih u Udruzi RezervArt koja djeluje na prostorima nekadašnjeg poduzeća Aquatehnika u Varaždinu, u nedjelju je obišao gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zajedno sa svojim zamjenikom Miroslavom Markovićem te je otvorio RezervArt Festival.

Predsjednica udruge Paula Banić i idejni začetnik RezervArta umjetnik Nikola Vudrag u obilasku te svojevrsne umjetničke kolonije predstavili su gradonačelniku koncept rada udruge i program festivala koji traje do 14. rujna, nakon čega je gradonačelnik izjavio: Dojmovi s RezervArta su odlični! Ovdje se nalazi jedna umjetnička kolonija koja živi tijekom cijele godine. Sada, prvih četrnaest dana u rujnu, oni su organizirali festival za koji bi bilo šteta da ga Varaždinci ne posjete. To je multimedijalni prostor gdje se može mnogo naučiti i uživati u različitim vrstama umjetnosti, primjerice modelirati glinu, slikati ili stvarati muziku. Zato pozivam Varaždince da posjete ovo mjesto jer  ga je vrlo vrijedno vidjeti. Posebno to vrijedi za naše najmlađe i njihove roditelje za koje će slijedeći tjedan biti  posebno organizirane različite radionice. – izjavio je gradonačelnik pohvalivši organizatore.

Na temelju viđenog, gradonačelnik je najavio da umjetnici okupljeni u RezervArtu mogu očekivati podršku Grada Varaždina, te je u tom smislu najavio razmatranje ugovora kojim će se osigurati proračunska sredstva za podršku tom vrijednom kulturnom projektu.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Niz događanja uz Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

  Na konferenciji za medije održanoj u gradskoj vijećnici Grada Varaždina najavljeno je obilježavanje 30 godina oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije. Ovaj veliki dan kako za branitelje , tako i za sve žitelje grada Varaždina i Varaždinske županije najavili su, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ivo Loborec te upravitelj Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije […]

  today16/09/2021 25

  0%