play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik i zamjenik obišli dežurne službe

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković na novogodišnje su jutro zajedno s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i zamjenicom Silvijom Zagorec obišli dežurne službe u gradu Varaždinu.

U Policijskoj upravi varaždinskoj dočekao ih je načelnik Predrag Benčić koji je stanje sigurnosti u novogodišnjoj noći ocijenio zadovoljavajućim jer nije bilo potrebe za intervencijama. Istaknuo je kako PU varaždinska bilježi pozitivne rezultate u protekloj godini s ciljem da se poveća razina sigurnosti u gradu Varaždinu.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš dužnosnike je prilikom obilaska izvijestio kako je večer prošla mirno uz jednu manju intervenciju na otvorenom. „Sretno smo ušli u novu godinu, a proteklu smo godinu zatvorili s ukupnim brojem od 240 intervencija.“ – kazao je Ivica Labaš.

U Zavodu za hitnu medicinu dužnosnici su se susreli s ravnateljem Zavoda Mladenom Smoljancem. „Večer je protekla relativno mirno, bez većih intervencija. Protekle dvije godine bile su veoma izazovne, ali učinit ćemo sve da smanjimo negativne brojke u ovoj godini.“ – rekao je Smoljanec.

Prilikom obilaska ravnateljstva Opće Bolnice Varaždin, gradonačelnik je ravnatelju Damiru Poljaku uručio donaciju Grada Varaždina u iznosu od 56.700,00 kuna za nabavu četiri monitora vitalnih funkcija. Također, gradonačelnik je uručio i odluke o dodjeli još dva stana liječnicima OB Varaždin koji su s Gradom Varaždinom sklopili ugovor o najmu stana s mogućnošću kupnje. Naime, iako zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada Varaždina, Grad aktivno sudjeluje u strategiji zadržavanja postojećih liječnika i privlačenjem novih. Tako se od ukupno sedam ugovora o najmu, troje liječnika već odlučilo na kupnju stana, čime zadovoljstvo iskazuje i uprava varaždinske bolnice. „Današnji obilazak završili smo u Općoj bolnici Varaždin gdje u ime Grada Varaždina predajem donaciju za nabavu novih medicinskih uređaja te ugovore za stanove za naše liječnike u Hrašćici. Već je sedam stanova liječnicima dodijeljeno za najam, od kojih su se tri odlučili za kupnju te tako  pomažemo bolnici kako bi zadržali liječnike. Veseli me što godinu započinjemo i s povećanim naknadama za novorođenčad i što ćemo od danas svako novorođeno dijete dočekati s 5.000 kuna, umjesto s dosadašnjih 2.000 kuna naknade.“ – istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj. Iskazao je zadovoljstvo što tijekom novogodišnje noći dežurne službe nisu imale značajnih intervencija: „Drago mi je što su naši sugrađani bili odgovorni i što je noć protekla veselo, ali mirno. Hvala svima koji su je proveli radno, brinući se o sigurnosti i zdravlju Varaždinki i Varaždinaca, ali i svemu što za nas čine tijekom cijele godine.“

Ravnatelj Poljak zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći i donacijama, a trenutnu situaciju nakon novogodišnje noći ocijenio je dobrom. „Varaždinska bolnica trenutno ima 140 hospitaliziranih, covid pozitivnih pacijenata i brojka je u padu što je ohrabrujuće.“ – rekao je Damir Poljak.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak također je zahvalio svim službama koje vode brigu o sigurnosti i zdravlju građana na njihovom predanom radu: „Današnjim obilaskom htjeli smo poslati poruku, odnosno ukazati na važnost njihova poziva i na tome im zahvaliti.“

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Na “Jezičac literature” stižu Tičar i Abramović

  U srijedu, 9. studenog udruga Ritam misli organizira još jedan program u Mjesecu hrvatske knjige. Riječ je o Jezičcu literature koji će se održati s početkom u 19:01 sati na starom mjestu, u kavani Stara vaga, Trg Matije Gupca 61, Varaždin.   Lao Tsu je bio kineski filozof i pisac. Smatra se utemeljiteljem filozofskog taoizma i božanstava u religijskom taoizmu i tradicionalnim kineskim religijama. Miroslav Tičar prepjevao je njegovu knjigu […]

  today09/11/2022 85

  0%