play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Bosilj obišao obnovljeni varaždinski aerodrom

 

Varaždinki aerodrom, koji će uskoro biti mjesto održavanja velikog međunarodnog aeromitinga, obišao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, pri čemu ga je o tijeku obnove izvijestio Marin Bašić, predstavnik poduzeća Parkovi koje je operater na aerodromu. Nakon obnove rulnice i stajanke, varaždinski aerodrom sada se može pohvaliti i obnovljenom aerodromskom zgradom. Obnovljen je krov, sanirane instalacije, a u proteklih nekoliko tjedana uređene su i prostorije u zgradi koje su spremne za iznajmljivanje pa će u tu svrhu biti objavljen i javni natječaj. Također je uređen i prostor za pilote, koji je sada reprezentativno mjesto za predah, okrjepu i rješavanje administrativnih obaveza. Asfaltirana pista duljine 1.611 metara i širine 30 metara sa stajankom površine približno 3.000 m2 , hangari, servis za zrakoplove i popratne prostorije u aerodromskoj zgradi, čine aerodrom Varaždin jednim od najcjelovitijih manjih aerodroma u Hrvatskoj.

 

Od kolovoza prošle godine na aerodromu radi ugostiteljski objekt. Također, aerodrom je baza brojnim pilotskim školama, a najčešći korisnici aerodroma su državljani Slovenije, Mađarske, Austrije i Njemačke. Koriste ga i piloti službenih helikoptera policije, vojske i civilnih službi za spašavanje, kao i privatni korisnici lakih i ultralakih aviona.

 

Primarni cilj varaždinskog aerodroma je daljnji razvoj suradnje s aviokompanijama, školama, privatnim vlasnicima i aeroklubovima te povećanje broja slijetanja mlaznih zrakoplova. Održivost i likvidnost planiraju se kroz održavanje konkurentnih cijena najma hangara i pristojbi za slijetanje ali i kroz povećanje iskoristivosti aerodroma te različite oblike komercijalnog korištenja aerodroma.

 

U fokusu je i organizacija aeromitinga, padobranskih boogija, natjecanja aeroklubova, utrka dronova i sličnih oblika sportsko-rekreativnih aktivnosti. Varaždinski aerodrom, s novim sjajem i moderniziranim prostorima, postavlja se kao ključna točka za povezivanje, inovacije i turizam. Planirani događaji i suradnje dodatno će obogatiti kako lokalnu zajednicu, tako i međunarodnu avijacijsku scenu.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Brončani olimpijci s Kulinarske olimpijade na prijemu kod zamjenice župana Silvije Zagorec

  Povodom osvajanja brončane medalje na nedavno održanoj Kulinarskoj olimpijadi koja se održala u Stuttgartu, a na kojoj je Regionalni tim Varaždinske županije koji se sastojao od pet kuhara i tri pomoćnika osvojio brončanu medalju zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec priredila je prijem kako bi im čestitala na uspjehu. Treba naglasiti kako je i kuhar Dino Veselić osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj kategoriji. Zamjenica župana je naglasila kako se radi […]

  today22/02/2024 30

  0%