play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

“Gradimo zajedno budućnost bez straha i nasilja” – poručuje Ženska inicijativa HNS-a

Ženska inicijativa HNS-a oglasila se o mjerama Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje nasilja nad ženama i zaštitu prava djece.

 

„Danas svjedočimo povijesnom trenutku u borbi za prava žena i djece u našoj zemlji.  Ovim putem ističemo svoju snažnu političku podršku Vladi Republike Hrvatske za nužne korake koje su poduzeli kako bi zaštitili najranjivije članove našeg društva“ – poručila je Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative HNS-a.

 

„Ove nove mjere, uvođenje teškog ubojstva ženske osobe (femicida) kao kaznenog djela, istražni zatvor za kršenje mjera opreza, obavještavanje žrtava o izlasku nasilnika na slobodu te povećanje kazne za silovanje, nisu samo puke izmjene zakona. One su izraz naše zajedničke odlučnosti da se suočimo s problemom nasilja nad ženama i djecom te ih zaštitimo kad im je najpotrebnije. Emocije koje osjećamo u ovom trenutku su duboke. Osjećamo olakšanje, jer vjerujemo da će žrtve biti bolje zaštićene. Osjećamo nadu, jer će ove mjere doprinijeti stvaranju društva u kojem se nasilje ne tolerira. I osjećamo obvezu – nastaviti raditi zajedno, kako bismo osigurali da ova inicijativa ne bude samo trenutačna, već da postane temelj našeg društva. Ovo nije kraj puta, već početak. Kao društvo moramo se udružiti i nastaviti podizati svijest o problemu nasilja nad ženama i djecom. Moramo pružiti podršku žrtvama i osigurati da se osjećaju sigurno i podržano u svojim zajednicama.

Ovo je zasigurno korak prema boljoj budućnosti, ali znamo da ima još puno posla pred nama. Svi zajedno, političari, organizacije civilnog društva i građani, možemo graditi društvo bez nasilja i straha. Mnogo se tragedija moglo spriječiti da su ovakve mjere bile ranije na snazi, ali hvala Vladi Republike Hrvatske i hvala svima koji podržavate ovu važnu borbu. Gradimo zajedno budućnost bez straha i nasilja.“ – navodi se u priopćenju Ženske inicijative HNS-a.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Održana godišnja skupština LAG-a Sjeverozapad

  „U ovom programskom razdoblju LAG Sjeverozapad dodijelio je 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, pa je naš LAG jedan od najuspješnijih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji po iskorištenosti sredstava iz Programa ruralnog razvoja. Stoga očekujemo da ćemo u novom programskom razdoblju na raspolaganju imati još više sredstava za programe ruralnog razvoja na našem području - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad na 26. sjednici Skupštine LAG-a […]

  today22/12/2022 53

  0%