play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Građani iznijeli svoje prijedloge za revitalizaciju Dravske park šume

 

U utorak, 28. svibnja 2024. godine u prostorijama bivšeg 6. mjesnog odbora Varaždin na Banfici održana je druga participativna radionica za građane koju je organizirao Grad Varaždin u sklopu projekta InterACT Green. Građani su imali priliku iznijeti svoje prijedloge i ideje za revitalizaciju Dravske park šume. Pozivu na radionicu odazvali su se većinom stanovnici ovog poznatog varaždinskog kvarta koji je najbliži Dravi, ali i predstavnici sportskih klubova, ekoloških udruga, pa i Dječjeg gradskog vijeća.

 

Podijeljeni u četiri grupe, kroz zanimljiv model radionice, sudionici su iznijeli svoje mišljenje o  revitalizaciji Dravske park šume koja uključuje četiri glavna područja – špicu, rivu, šumske trgove i staze te promatračnicu, putokaze i ograde. Prijedloga je bilo mnogo, od ograničavanja prometa, postavljanja klupica i roštilja, formiranja edukativnih staza kroz šumu i interaktivnih ploča s prilagođenim sadržajima do postavljanja skulptura, video nadzora i uvođenja turističkog vlakića od grada do Drave. I ova radionica poslužila je za prioritizaciju ideja koje će biti temelj za provedbu javnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog natječaja koji će u konačnici definirati uređenje odabranih dijelova Dravske park šume u skladu s Novim europskim Bauhausom.

 

Vrijedan nešto više od pet milijuna eura, od kojih je 80% bespovratnih sredstava iz programa Europske urbane inicijative, InterACT Green značajan je projekt za Grad Varaždin kojem je cilj oživjeti prostor rijeke Drave i istoimene park šume i stvoriti kvalitetnije okruženje za građane, uz očuvanje prirodnog bogatstva. Važan segment projekta je participacija građana koji će više informacija o projektu moći dobiti i na Festivalu varaždinskih dvorišta.

 

Pozivamo građane da 15. i 16. lipnja posjete Franjevačko dvorište (Ulica Ivana Padovca 7) gdje će biti osigurano mjesto za predaju ideja i prijedloga za revitalizaciju Dravske park šume.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi 100 godina svojih DVD-ova

  U Općini Trnovec Bartolovečki sva Dobrovoljna vatrogasna društva, njih 5, ove godine slave svoju stotu obljetnicu osnutka čime se potvrđuje kako je tradicija dobrovoljnog vatrogastva iznimno ukorijenjena u svijest svih žitelja Općine. Daleke 1923. godine, nekolicina mještana Zamlake, Šemovca, Štefanca, Bartolovca i Trnovca pripremila je osnivačku skupštinu na kojoj su osnovali svoja Hrvatska dobrovoljna vatrogasna društva sa ciljem protupožarne preventive i zaštite od požara. Ove subote u Trnovcu, upriličena je […]

  today11/09/2023 31

  0%