play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice za programe i projekte udruga i samostalnih umjetnika izdvojio 23 tisuće eura

Grad Varaždinske Toplice u ovoj će godini sufinancirati projekte i programe u kulturi za što je u svom proračunu osigurao gotovo 23.000 eura. S udrugama, odnosno samostalnim umjetnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava gradonačelnica Dragica Ratković u četvrtak je potpisala ugovore o financiranju njihovih projekata i programa.

Riječ je o tri udruge i jednoj slobodnoj umjetnici koji će svojim programima i projektima podići kulturnu ponudu na području Grada Varaždinskih Toplica na jednu višu razinu i građanima, ali i posjetiteljima ponuditi nove sadržaje.

Jedna od korisnika bespovratnih sredstava za projekt „Virtuoznost orgulja i glasa – od uskrsnuća do križa” je i toplička operna pjevačica Jelena Štefanić koja je zahvalila Gradu što je prepoznao ovaj projekt, podržao ga i omogućio njoj i njezinim suradnicima Višeslavu Jaklinu, katedralnom orguljašu i Marku Pletikosi koji će biti zadužen za online streaming koncerta da krenu u njegovu realizaciju.

-Uvijek me veseli pjevati u mom rodnom gradu koji zaslužuje puno više od ovoga, a to će se i ostvariti. Varaždinske Toplice imaju jako veliki potencijal za visoku kulturu i zahvalna sam Gradu i svim institucijama koji već dvije godine stvaraju novi, klasični festival – rekla je Štefanić.

Inače, u rujnu prošle godine u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske Toplice i Grada održan je pravi koncertni spektakl koji je privukao i goste iz inozemstva, a tako će biti i ove godine. Naime, kako je najavila toplička operna diva, u Varaždinske Toplice dolazi pijanist Gianfranco Pappalardo Fiumara s Bachovim Goldberg varijacijama.

-Ove će godine festival trajati tri dana, a taj festival i moj projekt bit će samo dio onoga što ove godine Varaždinske Toplice nude u visokoj kulturi – pojasnila je Štefanić čiji je projekt Grad podržao s gotovo 1900 eura.

Zadovoljstvo što Gradu pristiže sve više prijava projekata i programa u kulturi izrazila je i gradonačelnica Ratković naglasivši kako za ovo područje izdvajaju sve više sredstava.

-Grad Varaždinske Toplice sve više izdvaja za kulturu, a svi naši građani i posjetitelji i ove će godine moći uživati u koncertu klasične glazbe na rimskim iskopinama čime spajamo iznimnu kulturnu vrijednost arheološkog lokaliteta s glazbom i omogućujemo gostima da ovaj jedinstven lokalitet dožive na drugačiji način – rekla je Ratković.

Naglasila je i kako ovakvi projekti i programi upotpunjuju i podižu ponudu Grada što jako veseli i sve ga više pozicionira kao nezaobilazno turističko odredište.

Uz samostalnu umjetnicu Jelenu Štefanić, bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 9.300 eura dodijeljena su i KUD-u Toplice za provođenje redovnog programa i aktivnosti te organizaciju 4. Topličke folklorijade, kao i ostalih manifestacija kroz godinu. Udruzi „Svibovečki zvon” dodijeljen je iznos od preko 1.300 eura za provođenje kulturno-umjetničkog amaterskog programa povodom 10. obljetnice udruge.

Grad će iznosom od gotovo 9.300 eura financirati i programe Ogranka Matice hrvatske Varaždinske Toplice koji se odnose na realizaciju Kukuljevićevih dana, orguljaških večeri, Simpozija o hrvatskom jeziku, otkrivanje biste Ivana Kukuljevića, književne večeri, koncerte i izdavaštvo.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%