play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin pobjednik u velikoj hrvatskoj akciji čišćenja

Grad Varaždin je pobijedio u ekološkoj akciji čišćenja od „Izvora do mora“ u kategoriji velikih gradova u Hrvatskoj. Projekt su organizirali tvrtke Coca-Cola  i Konzum te Udruga gradova i Jutarnji list. Gradonačelniku Grada Varaždina dr. sc. Nevenu Bosilju na nagradi i „impresivnim rezultatima, kako u količini prikupljenog otpada, tako i u broju okupljenih volontera“ čestitao je Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista.  Kako navode organizatori  Grad Varaždin je pobijedio sa 71 bodom ispred drugoplasirane Velike Gorice koja ima 55 boda i Splita sa 53 boda. Tijekom akcije koja je održana 22. travnja 2023. g. u Varaždinu, uz Dan planeta Zemlja prikupljeno je 8.400 kilograma otpada, a sudjelovalo je 150 volontera.

Pred organizatorima i sudionicima je završna etapa projekta Od izvora do mora – sadnja drveća, koja je predviđena tijekom rujna, listopada ili studenog mjesec. Kako se najavljuje, organizatori će pobjednicima natjecanja osigurati sredstva za sadnju drveća i uređenje zelenih površina.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zahvalio se organizatorima projekta te je još jednom pohvalio sugrađane ” Izuzetno mi je drago što smo pobijedili u ovoj hvalevrijednoj akciji Jutarnjeg lista, odnosno HANZA Medije i partnera. Varaždinci su i inače vrlo skloni takvim akcijama i osjetljivi na probleme očuvanja okoliša. Nagradu ćemo iskoristiti za uređenje prostora pokraj Ulice Ive Režeka, točnije zelenu površinu između Kapucinskog samostana i Autobusnog kolodvora. Ideju za to dali su nam učenici Prve gimnazije Varaždin, a mi smo u gradu prihvatili tu inicijativu. Kako nalažu stručnjaci, u studenom ove godine tamo ćemo posaditi drvored vrste Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ u čijoj hladovini će učenici moći čekati autobuse. Još jednom zahvaljujem sugrađanima koji su se odazvali na akciju čišćenja Dravske park šume za čije uređenje nam je prije nekoliko dana odobren i veliki projekt za koji ćemo dobiti sredstva iz europskih fondova.  Projekt je vrijedan 5,1 milijuna eura, a Varaždin je prvi grad iz Hrvatske i jedan od 14 iz cijele Europe koji su izabrani među 99 gradova kandidata za sredstva iz Europske urbane inicijative, novog programa Europske komisije za sufinanciranje projekata iz područja zaštite okoliša i urbane regeneracije  – izjavio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  I ove godine Atrij Županijske palače nezaobilazno mjesto za uživanje u predblagdanskom ugođaju

  Dan uoči prve adventske nedjelje predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije okitili su božićno drvce u atriju Županijske palače dok su „Mali slavuji“ iz  Društva „Naša djeca“ izveli prigodne božićne pjesme. Time je otvoren Advent u atriju Županijske palače u sklopu kojeg će se odvijati čitav niz programa. Otvorenju Adventa prisustvovali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec i direktor Turističke zajednice Varaždinske […]

  today26/11/2022 83

  0%