play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin osigurao sredstva za rad 60 pomoćnika u nastavi

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u utorak je nazočio početnoj konferenciji projekta „PONOS II – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju II“ čiji je nositelj Grad Varaždin.

Na konferenciji su uz gradonačelnika sudjelovali privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici projektnih partnera – Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o., sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Sveta Uršula, koji su tom prilikom i potpisali Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta.

„Projekt PONOS II nastavak je višegodišnjeg uspješnog rada na osiguravanju pomoći učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim školama na području Grada Varaždina, čime se pridonosi inkluzivnom obrazovanju i razvoju njihovih individualnih sposobnosti, osobnosti te stjecanju znanja, vještina i iskustava potrebnih za svakodnevni život i socijalnu integraciju. U sklopu projekta osigurana su sredstva za rad 60 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koji pružaju pomoć za ukupno 70 učenika s teškoćama u razvoju u školskoj godini 2021./2022. No, ono što također želim istaknuti jest da nam je bio veliki problem prikupiti 60 ljudi zbog manjka radne snage, a oni su i dosad bili potplaćeni. Zbog toga sam u ovom rebalansu proračuna predvidio da pomoćnici za 10., 11. i 12. mjesec dobiju uvećane plaće i za to bi izdvojili još dodatnih 40 tisuća kuna mjesečno. Oni su do sad dobivali neto 2.549,00 kuna mjesečno, a sada bi im povećali plaće na 2.836,00 kuna mjesečno. Nadam se da ćemo to izglasati na idućoj sjednici Gradskog vijeća te da će tako i naši pomoćnici u nastavi koji rade ovaj odgovoran posao dobiti veće plaće.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta PONOS II iznosi više od 2,7 milijuna kuna, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a preostalih 15% sredstava osigurano je iz proračuna Grada Varaždina.

Provedba projekta započela je 1. kolovoza 2021. godine i trajat će do 31. srpnja 2022. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Poznat uzrok tragične prometne nesreće u Črešnjevu

  U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, oko 5 sati i 45 minuta u Črešnjevu smrtno je stradao muškarac starosti 53 godine. Očevidom je utvrđeno, kako je mopedom iz smjera Črešnjeva u smjeru Tužna upravljao muškarac starosti 53 godine. Iz neutvrđenih razloga je mopedom prešao na lijevu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je došlo do udara prednjeg djela mopeda u prednji dio osobnog vozila […]

  today16/09/2021 58

  0%