play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Glazbena poslastica u znaku humanosti

U Župnoj crkvi Svetog Martina biskupa u Donjoj Voći u subotu, 15. lipnja, održan je koncert klasične glazbe u izvedbi virtuozne gitaristice Magdalene Banfić te njene gošće, sopranistice Marije Magdalene Kočila.

Magdalena Banfić međunarodno je nagrađivana hrvatska gitaristica rodom iz Donje Voće koja trenutno studira klasičnu gitaru na sveučilištu Mozarteum u Salzburgu u klasi prof. Laure Young, a preddiplomski studij završila je s pohvalom na nizozemskom Conservatorium Maastricht. Uz samostalne nastupe karijeru gradi i kao članica Mozarteum Guitar ansambla te pohađa majstorske tečajeve kod svjetski renomiranih gitarista, a nastupa i u duetu s slovenskom harfisticom Letom Križanić Žorž.

Marija Magdalena Kočila mlada je međimurska sopranistica koja također pohađa sveučilište Mozarteum u Salzburgu, dobitnica je brojnih nagrada a debitirala je i na kazališnim daskama u Varaždinu i Zagrebu. Osim u Hrvatskoj, nastupala je i u Njemačkoj, Mađarskoj i Sloveniji te je orguljašica u katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu.

Kroz samostalan gitarski nastup Magdalene Banfić publika je mogla uživati u svevremenskim klasicima poput varijacije na temu iz Čarobne frule Fernanda Sora i Toccate Sofia Gubaidulina, dok su u zajedničkom angažmanu izvele djela poput Cavatine op.39 Allegro Mauta Giullania i svevremenske Ave Marie Franza Schuberta.

Koncert je imao i humanitarnu notu, prikupljene donacije namijenjene su potrebitoj djeci Osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći. Na uspješnom nastupu pred domaćom publikom mladoj gitaristici i njenoj gošći čestitala je načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet te brojni mještani, obitelj i prijatelji.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Ludbregu svečano otvoren centar LORI

  U Ludbregu je svečano otvoren centar LORI, regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području.   Učenici i nastavnici svih škola iz Varaždinske županije, kao i škola s područja cijele Hrvatske time su na raspolaganje dobili suvremeno uređeni centar u kojem će nova znanja i vještine iz matematike, kemije, biologije i fizike stjecati na dinamičan i praktičan način u Newton sobama. Riječ je o prvim […]

  today03/04/2024 76

  0%