play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gala koncert Hrvatskog vokalnog ansambla Sv. Blaž oduševio varaždinsku publiku

Ponajbolji hrvatski hrvatski operni pjevači okupljeni u Hrvatski vokalni ansambl Sv. Blaž u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu izveli su Gala koncert na oduševljenje brojne publike. Prekrasnu glazbenu večer svojim nastupima upotpunile su sopranistice Ivana Lazar i Valentina Fijačko Kobić, mezzosopranistica Martina Tomčić Moskaljov, ujedno i moderatorica koncerta, koji je održan uz klavirsku pratnju Nine Cossetto. Izveli su razna djela hrvatskog i inozemnog vokalnog repertoara.

“Jako mi je drago da svoj prvi samostalni koncert izvodimo pred varaždinskom publikom. Ponosni smo na program koji smo dugo osmišljavali kako bismo zaokružili lijepu vokalnu priču, koja je povezana kako s našim kolegicama, tako i s djelima koja su jako bliska ovome kraju, ovoj regiji, ali i nama. Vjerujem da ćemo u budućnosti imati priliku naš program predstaviti i u drugim regijama naše zemlje, ali i u inozemstvu te ostaviti pečat” rekao je Ljubomir Puškarić, jedan od članova Ansambla.

Ovaj koncert bio je poklon Varaždinske županije Gradu Varaždinu povodom njegovog dana i predstojećeg blagdana sv. Nikole, a uz suradnji sa Zagrebačkom bankom. “Uoči prve adventske nedjelje kada palimo prvu od četiri svijeće, a koje simboliziraju nadu, mir, ljubav i radost, odlučili smo u predblagdansko vrijeme ući pjesmom. Započeli smo ujutro u atriju Županijske palače kićenjem bora u čemu su nam pomogli učenici naših osnovnih i srednjih škola, te dječjim pjesmama, a nastavili ovim koncertom renomiranog vokalnog ansambla koji svojim pjesmama i napjevima njeguje hrvatsku glazbenu baštinu. Ovaj koncert željeli smo pokloniti svim Varaždinkama i Varaždincima povodom Dana Grada i vjerujem da je publika uživala. Koristim priliku da svim žiteljima Varaždinske županije zaželim mirno i veselo adventsko razdoblje kao uvod u božićne blagdane” rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj zahvalio je Varaždinskoj županiji na lijepom poklonu Gradu i građanima povodom početka Adventa i Dana Grada. “Imali smo prilike čuti vrhunske umjetnike, neke od najistaknutijih opernih pjevača u Hrvatskoj, a u našoj Velikoj koncertnoj dvorani koja je izrazito akustična, to je bio poseban doživljaj. Interes je bio velik i građani su uživali u zaista fantastičnom koncertu” rekao je Bosilj.

Koncertu su prisustvovali i zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, izaslanica ministrice kulture dr. sc. Vesna Juraga Pascuttini, saborske zastupnice i zastupnici Nadica Dreven-Budinski, Barbara Antolić-Vupora, Krunoslav Katičić i Damir Habijan, zatim intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, načelnici, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova te brojni drugi.

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U prometnoj nesreći u Novoj Vesi teško stradao pješak

  Jučer oko 18 sati i 35 minuta u Novoj Vesi Petrijanečkoj u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Nove Vesi Petrijanečke pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.74 promila upravljao 42-godišnjak. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te vlastitim sposobnostima uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u 49-godišnjeg pješaka, koji na sebi nije imalo reflektirajući prsluk ili […]

  today29/10/2021 14

  0%