play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana je komemoracija povodom Jom Hašoa – Dana stradanja i junaštva židovskog naroda

Na Židovskom groblju u Varaždinu  položeni su vijenci i održana je komemoracija  povodom Jom Hašoa – Dana stradanja i junaštva židovskog naroda.  U ime Grada Varaždina i Varaždinske županije odali su počast žrtvama holokausta Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i Silvija Zagorec, zamjenica župana Varazdinske županije. Komemoraciji su nazočili i  članovi Židovske općine Čakovec – Varaždin, članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista te drugi građani. Povjesničar Milivoj Dretar je  održao prigodan govor o stradanjima židovskog naroda u holokaustu te je za zainteresirane građane organizirao stručno vođenje po varaždinskom židovskom groblju.

Miroslav Marković je nakon komemoracije između ostalog izjavio: Grad Varaždin se svake godine prisjeća zločina koji su se dogodili u vrijeme drugog svjetskog rata, holokausta kojemu je cilj bio istrebljenje židovskog naroda. Varaždin je bio jedan od gradova u kojemu tada Židovi nisu bili dobrodošli.  Sinagoga u Varaždinu je jedno mjesto uspomena i mi ćemo ove godine projekt uređenja privesti kraju i postati multimedijski centar. I na taj način zastavit ćemo vrijeme i odati počast svima koji su od fašističke, ustaške ruke poginuli u drugom svjetskom ratu.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je izjavila: Danas smo odali počast nedužnim žrtvama jednog strašnog zločina. Holokaust je sigurno najmračniji dio naše povijesti i civilizacije. On u potpunosti negira humanizam i temeljne ljudske vrijednosti. Današnji dan mora biti podsjetnik da se takvo zlo nikada više ne smije ponoviti.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak: Prošla godina bila je uspješna – godina puna investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova

  Za novinare, snimatelje i sve druge djelatnike medijskih kuća danas je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec i predsjednikom Županijske skupštine dr. sc. Josipom Križanićem priredio već tradicionalan prijem u atriju Županijske palače. Bila je to i prigoda za rezime prošle godine koja je prema riječima župana Stričaka bila uspješna.   Bila je to godina investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova. Zahvaljujući suradnji s Vladom RH […]

  today05/01/2024 19

  0%