play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: Proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog i Dan Grada Novog Marofa

Nakon bogatog programa „Antunova v Marofu” koji je tijekom vikenda donio obilje zabave i razne aktivnosti za sve Novomarofčane i njihove goste, u četvrtak je, na blagdan svetog Antuna Padovanskog i na Dan Grada Novog Marofa, održana glavna svečanost – svečana procesija, kojoj je prethodio blagoslov djece.

Naime, u sklopu proslave Dana Grada građani su se okupili kako bi izrazili svoju vjeru i odanost sv. Antunu Padovanskom te su sudjelovali u svečanoj procesiji koja je prolazila ulicama Novog Marofa. U tome im se pridružio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je iskoristio priliku kako bi svojim sugrađankama i sugrađanima čestitao Dan Grada.

Drago mi je da smo se ponovno okupili u ovolikom broju. Dan Grada prilika je da se prisjetimo i da istaknemo našu bogatu povijest, tradiciju i vrijednosti kojima se ponosimo. Ova proslava motivira nas da zajedničkim snagama nastavimo još angažiranije graditi bolju budućnost za naše građane te da naš grad svakim danom bude sve bolji. Sretan vam Dan Grada! – poručio je gradonačelnik, zahvalivši posjetiteljima na velikom odazivu na tradicionalnu manifestaciju „Antunovo v Marofu” te je pozvao sve na programe koji tek slijede.

Procesija je završila svetom misom koja je potom održana u crkvi sv. Antuna Padovanskog, a predvodio ju je varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak. Misnom slavlju pridružili su se brojni vjernici i predstavnici lokalne zajednice.

Od programa koji je u najavi za drugu polovicu lipnja, ističu se događanja koja slijede za vikend. U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, na rasporedu je Dječji malonogometni turnir koji će se održati u novomarofskom Sportskom parku. Nadalje, u subotu će se od 13 do 15 sati održati Susret Harley Davidson motora na Trgu hrvatske državnosti, dok je u 14 sati na rasporedu Tradicionalno gađanje malokalibarskom puškom te pištoljem velikog i malog kalibra na streljani u Možđencu. U nedjelju pak slijedi XXIV. Kup Grada Novog Marofa, gradsko vatrogasno natjecanje, s početkom u 10 sati u Vatrogasnom centru Novi Marof.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Odbijena žalba T&H Investa, Grad Varaždin bio u pravu i zbrinjavanje bala se nastavlja

  U Gradu Varaždinu zaprimljeno je rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave Republike Hrvatske kojim se odbija žalba T&H Invest d.o.o.  kao neosnovana na postupak javne nabave za sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Brezje kraj Varaždina. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj  je u utorak, 11. listopada 2022. godine komentirao rješenje: "Jučerašnje rješenje kojim je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbila žalbu žalitelja T&H […]

  today11/10/2022 22

  0%