play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: Pretposljednji dan proslave Miholja u Sračincu u znaku folklora

Jučer je bio pretposljednji dan proslave dana Općine Sračinec. Među najvećim ciljevima Dana Miholja prezentacija je i očuvanje tradicije, a s tim ciljem svake se godine održava smotra folklora.

No, dan su ipak započeli sportaši – na nogometnim terenima nastupili su mlađi uzrasti nogometaša NC Sračinec/Svibovec Podravski i NC Cestica, a u Domu kulture branitelji na svojim sportskim igrama. Održan je Memorijal pet heroja Općine Sračinec, u organizaciji udruge Sinovi Domovine Sračinec.

Poslije 18 sati početak folklorne manifestacije označili su kuburaši udruge KUM iz Maruševca, nakon čega je povorka krenula od dvorišta Osnovne škole do parka Velika graba. Predvodili su ih Varaždinske mažoretkinje, a ritam koracima davali mladi bubnjari Varaždinske građanske garde. U povorci su bili članovi svih folklornih sekcija koje će kasnije nastupiti, konjanici i kočije udruge Konj moj prijatelj, vodstvo Općine Sračinec te gosti iz Mađarske, iz Hrvatskog Židana te Općine Primorski Dolac.

Kada se povorka zaustavila kod parka Velika graba, započela je Folklorna glazbena večer, u organizaciji KUD-a Zavičaj i podršku Općine Sračinec. Nastupili su KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog, KUD Donja Voća, KUD Kotoriba, KUD Klaruš Maruševec te Centar tradicijske kulture Varaždin.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Ovogodišnja Conpasta – Internacionalni kongres slastičarstva i gastronomije u znaku jela iz Australije, Japana, Austrije, Slovenije i Hrvatske

    Varaždinska županija i ove je godine domaćin te pokrovitelj  internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije Conpasta koji se po šesnaesti puta održava u Hotelu Turist u Varaždinu, a okuplja proizvođače tjestenine, slastičare te članove mnogih udruga s područja Varaždinske županije, ali i šire. Tema ovogodišnjeg kongresa je  „Tjestenina srce gastronomije“. Tako su mnogi posjetitelji imali prilike degustirati različite vrste tjestenina, šurlice, rezance, požirake, fuže, taškrle, pljukance kao i kolače izrađene po […]

    today04/11/2025 11

    0%