play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: Održane neandertalske igre, utrka i koncert, medalje dijelio i vepar

Kad spojite sport i zabavu i tome svemu dodate malo šljokica dobijete „Špilja Vindija Trail&Dance“ u Donjoj Voći. Manifestacija je održana ove subote, 29. lipnja, a započela je trećim izdanjem atletske utrke „Špilja Vindija trail“.

Po zagorskim bregima rastrčalo se 220 trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja, njih 190 je utrku i završilo, a trčalo se na pet i deset kilometara. Nakon utrke uslijedile su „Wannabe neandertalske igre“ u kojima se za nagrade ogledalo petnaest ekipa i to u dvije discipline, guranje „Wannabe“ kamena, odnosno bale sijena, te „Neandertalska štafete“ odnosno trčanje s toljagom.

Uz obilje smijeha i navijanja publike te uz neponovljivog voditelja programa Aleksandra Lazića u guranju kamena najbolja je bila ekipa „Voćanski lepi dečki“, dok je pobjedu u štafeti odnijela ekipa DVD-a Varaždinbreg. Što se tiče atletske utrke, u cilj su prvi utrčali Karmelo Mrvica na utrci „Velika špilja“ 10 kilometara te od žena Marina Godinić. U utrci „Mala špilja“ na stazi od pet kilometara najbolji su bili Vedran Flebar te Gabrijela Benjak.

Održana je i 2. Vatrogasna utrka gdje je na stazi od pet kilometara najbolji bio Saša Horvat među muškarcima te Ivana Zeljko među ženama, dok je Alen Flis prvi ušao u cilj u kategoriji vatrogasne mladeži. U kategoriji vatrogasnog pomlatka najbolji su bili David Telebar i Natalija Šincek. Nagrade najboljima dodijelila je načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet koja je i sama istrčala „Malu špilju“, a u dodjeli medalja su joj pomagali Aleksandar Lazić, Voćanski neandertalci i njihov prijatelj „vepar“.

Nakon sportskog i sportsko-zabavnog programa uslijedio je onaj šljokičasti. Pod šatorom na parkiralištu NK „Vindija“ Donja Voća najveće plesne hitove 90-ih izvela je Ivana Banfić. Trkači i brojni mještani Donje Voće rasplesali su se ispod disko kugle te zajedno s dance zvijezdom pjevali u glas i kao što su organizatori, TZ Sjever Zagorja, Općina Donja Voća i Atletski klub Varaždin najavili, u Voći se ostalo do noći!

Ovom manifestacijom ujedno su završili i „Dani špilje Vindije“ kojima je obilježeno 60. godina od proglašenja špilje Vindije zaštićenim paleontološkim spomenikom prirode.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića: Potpisani novi ugovori u vrijednosti preko 80 milijuna eura

  Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je danas u Varaždinskoj županiji. Svoj posjet započeo je obilaskom gradilišta dvorca Arboretum Opeka, reprezentativnog budućeg sjedišta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, te ga nastavio sastankom s gradonačelnicima i načelnicima s područja Varaždinske županije. Premijer je prisustvovao potpisivanju četiri ugovara sveukupne vrijednosti preko 80 milijuna eura. Riječ je ugovoru o izgradnji Brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, faza 1, odnosno izgradnji sjevernog […]

  today01/03/2024 31

  0%