play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FOTO: Brojni biciklisti sudjelovali na ovogodišnjoj biciklijadi Općine Maruševec

Igralište Gmajna u Čalincu je točno u podne protekle subote postalo središte okupljanja zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života. Tada je naime počelo okupljanje rekreativaca za ovogodišnju Biciklijadu Općine Maruševec, koji su pritom mogli izmjeriti tlak i šećer u krvi uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Prostor igrališta Gmajna bio je ispunjen biciklistima svih generacija iz Varaždinske i susjednih županija koji su uz pucnjeve kubure članova Kuburaške udruge Maruševec jedva dočekali početak još jedne biciklističke avanture kojoj su i povoljni vremenski uvjeti išli na ruku.

Pod organizacijskom palicom Udruge za sport i rekreaciju Gmajna i Općine Maruševec, ova biciklijada iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u pedaliranje pa brojka od oko 300 sudionika biciklijade nije iznenadila organizatore, među kojima je bio i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je bila pokrovitelj ove sportske manifestacije humanitarnog karaktera, budući da će se prihod od prikupljenih kotizacija darovati u iste svrhe.

Ove su godine biciklisti pedalirali na ruti u dužini 32 kilometara kroz općine Maruševec, Vinica, Cestica i Petrijanec, pružajući im priliku da istraže navedene krajeve na dva kotača. Biciklisti su se okrijepili na dva odmorišta; u Caffe baru Castle Vinica i kod DVD-a Strmec Podravski.

Kotizacija za sudjelovanje je iznosila 5 eura, a svaki sudionik biciklijade dobio je majicu te osvježenje na početku i ručak na kraju biciklijade. Udruga Gmajna je nakon 7. biciklijade Općine Maruševec organizirala i zajedničko praćenje utakmice Hrvatska – Španjolska.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Više sredstava za božićnice varaždinskim umirovljenicima

  Međunarodni dan starijih osoba željama za puno zdravlja i dug život varaždinskim umirovljenicima čestitao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Na druženju uz sportske igre, svečani ručak i ples u ime organizatora gradonačelnika i velik broj umirovljenika pozdravio je Viktor Mrzlečki, predsjednik Udruge umirovljenika grada Varaždina zahvalivši na podršci i pomoći koju Grad pruža svim starijim osobama. Uz svom pozdravnom govoru gradonačelnik Bosilj je najavio da se u rebalansu proračuna koji je […]

  today14/10/2021 94

  0%