play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

FolkoFonija ovoga vikenda u Varaždinu

Centar tradicijske kulture Varaždin idejni je začetnik i organizator festivala FolkoFonija koji se u Varaždinu ovoga vikenda održava šesti put. U dvije večeri građanima će se predstaviti brojna kulturno umjetnička društva, folklorni ansambli i tamburaški sastavi. Prva večer FolkoFonije – „Večer tamburaške glazbe“ na rasporedu je u petak, 9. rujna od 19 sati i 30 minuta na Kapucinskom trgu.  U 90-minutnom programu na glavnoj pozornici predstavit će se tamburaški orkestri i sastavi  iz nekoliko kulturno umjetničkih društava Varaždina i Varaždinske županije.

U subotu, 10. rujna od 10 sati na Kapucinskom trgu održat će se nekoliko interaktivnih radionica te sajam i predstavljanje brojnih Udruga s područja Varaždinske županije koje se bave očuvanjem i promoviranjem tradicijske kulture i baštine. Već prepoznatljivu radionicu izrade tradicijskog nakita Centar tradicijske kulture održat će za sve zainteresirane, a uz nju će stručni voditelji održati i nezaobilazne plesne radionice za najmlađe. Uz sve to, posjetitelji će moći razgledati šarenilo ručnih radova te isprobati tradicionalne domaće slastice koje će pripremiti članice udruge žena.

Nakon bogatog cjelodnevnog programa na Kapucinskom trgu, u subotu navečer se priprema program koji će izvesti folklorni ansambli iz Varaždinske županije i ostalih krajeva Hrvatske. Program počinje u 19 sati i 30 minuta kada će se zanimljivim izvedbama predstaviti: Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin, KUD „Hrvatskih željeznica“ Varaždin, KUD Sv. Jana Jastrebarsko, Društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta, KUD „Ježek“ iz Beretinca, KUD „Elizabeta“ Jalžabet, KUD „Salinovec“ te KUD „Mak“ iz Trnovca. Posljednjega dana Folkofonije, u nedjelju, 11. rujna Centar tradicijske kulture će od 10 sati otvoriti svoja vrata na adresi Ulica kralja Petra Krešimira IV.  i omogućiti ulaz na izložbu bogatog tradicijskoj fundusa.

 

Ulaz  na sva događanja je besplatan.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Velik porast broja zaraženih koronavirusom u Varaždinskoj županiji

  U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što su testirane 274 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 19 pacijenata, od kojih niti jedan u jedinici intenzivnog liječenja. Oporavila se 21 osoba i broj aktivnih slučajeva u županiji je 238. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje za veći broj građana organizira prema sljedećem rasporedu: Utorak, 14. rujna – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u […]

  today11/09/2021 47

  0%